avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cazier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cazier

In cazul in care un inculpat condamnat pentru ucidere din culpa apare fara antecedente penale ,
dar de fapt el a mai fost condamnat inainte tot penal insa nu s-a evidentiat acest lucru pentru faptul ca este o persoana influenta se poate consemna in apel?
Nu ar fi trebuit sa se sesizeze instanta din cazierul inculpatului?
Daca nu ar conta la aplicarea sentintei cazierul de ce se specifica in rechizitoriu si in sentinta finala ca nu are antecedente penale?
Multumesc!
Am vb cu avocatul ,si a spus ca oricine are voie sa o ia de la capat cu infractiunile dupa ce s-a reabilitat.
Nimeni nu te opreste sa faci infractiuni.
Adica sa inteleg ca daca eu daca am furat si sunt reabilitat pot sa o eau de la capat , daca am ucis din culpa si m-am reabilitat pot sa o eau de la capat fara sa se considere antecedente penale faptele anterioare?

planoristul a scris:

In cazul in care un inculpat condamnat pentru ucidere din culpa apare fara antecedente penale ,
dar de fapt el a mai fost condamnat inainte tot penal insa nu s-a evidentiat acest lucru pentru faptul ca este o persoana influenta se poate consemna in apel?
Nu ar fi trebuit sa se sesizeze instanta din cazierul inculpatului?
Daca nu ar conta la aplicarea sentintei cazierul de ce se specifica in rechizitoriu si in sentinta finala ca nu are antecedente penale?
Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazierul solicitat de instanta apare tot, indiferent ca a intervenit reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar bukinst bukinst Am gasit o problema penala la care raspunsurile sunt diferite. O persoana a fost condamnata in anul 1998 la 1 an inchisiare cu suspendare pentru fal ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima andrei 4 us andrei 4 us sal, ma poate ajuta cineva cu o nelamurire. am 40 de ani si am avut un accident auto. in urma accidentului a decedat o persoana. urmeaza sa se stabileasca in ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)