avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somer neindemnizat >45 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somer neindemnizat >45 ani

Buna ziua,as dori sa stiu ce faciliatati are un somer neindemnizat la angajare.varsta peste 45 ani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 19 Octombrie 2018
Am inteles cs angajatul primedte 500 lei la angajare,prima de activare ,in sifuatia in care este somer neindemnizat.

Cornel Vasile a scris:

Despre ce prevederi legale vorbiti ?

Am postat mai sus ce primeste angajatorul ,salariatul nu primeste nimic.

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
eukyra1, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, somerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă. ( modificare legislativa introdusa prin OUG nr. 60/2018).

Prevederile art. 73^2 alin. (1) din Legea nr.76/2002 se aplică în situația în care șomerii îndeplinesc cumulativ condițiile prevăzute la art. 73^2 alin. (1), alin. (2) și alin. (4) din lege și nu au mai beneficiat de prima de activare în ultimele 12 luni.

Pentru acordarea primei de activare prevăzute la art. 73^2 din lege, persoanele vor depune la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, respectiv a municipiului București, unde se află în evidență, în termen de maximum 30 de zile de la data angajării, următoarele documente:
a) cerere conform modelului prezentat în anexa nr. 32 HG 174/2002;
b) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie, sau dovada încadrării în muncă printr-un act eliberat de angajator, care să ateste încadrarea în muncă conform art. 73^2 din lege, pe suport hârtie sau în format electronic cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat;
c) angajament pentru respectarea art. 73^3 din lege, conform modelului prevăzut în anexa nr. 33, care constituie titlu executoriu, potrivit legii;d) declarație pe propria răspundere a angajatorului din care să rezulte că în ultimele 12 luni acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati angajator Nariko Nariko Buna seara.As dori sa stiu ce facilitati are angajatorul daca angajeaza o persoana cu varsta de peste 45 de ani si la cine trebuie sa se adreseze pentru ... (vezi toată discuția)
Termen repartitie somaj VivieneV VivieneV daca azi semneaza contractul si-l transmit in rvs, unui viitor angajat contractul cu incepere in 01.12.2017 iar eu il trimit la somaj cu documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Prima absolventi Andra192 Andra192 Buna ziua! Sunt absolventa de studii superioare promotia 2013,pana pe 30.03.2014 sunt in somaj.Daca dupa aceasta data ma intregistrez in evidenta AJOFM ca ... (vezi toată discuția)