In perioada cat am fost insarcinata am lucrat in cadrul unei companii mari pe salariu fix+ bonuri+comision din vanzari. De cand am anuntat firma ca sunt insarcinata, am semnat niste hartii ca programul si orele se vor micsora, dar asta doar pe hartie. Superiorii mei se asteptau la acelasi nivel de munca in magazin si pe teren ca toti ceilalti, dar chiar daca mi-am dat silinta sa nu imi afecteze sarcina munca, din luna in care am declarat sarcina eu nu am mai primit nici bonuri, nici comision. Totul facut dupa niste calcule care nu sunt trecute in niciun contract, eu in ultimile 5 luni de munca am lucrat doar pe salariu fix. Atat concediul prenatal cat si indemnizatia imi sunt calculate in functie de veniturile pe ultimile 6 luni, deci acest "calcul" al lor ma va afecta pe urmatorii 2 ani. In firma am incercat sa fac valva, dar pe nimeni nu a interesat. Intrebarea este unde pot face o plangere de genul asta? Ma simt umilita si ca am muncit degeaba cu burta la gura alergand sa fac bani, si totul pentru ce? Sa iau acelasi salariu pe care il luam daca stateam cuminte la birou fara sa vand nimic?
Formulati o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul dvs. , aratati toate aceste aspecte si ulterior, daca nu se rezolva nimic, actionati firma in judecata, la Tribunal; acest tip de cerere este scutit de taxa de timbru, mult succes!