avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime pe CMI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime pe CMI

Buna seara,
Sunt medic stomatolog si as dori sa aflu daca anii de munca pe CMI ( eu fiind titularul) se iau in considerare pt calcul spor de vechime la salariu pt un contract de munca intr-un spital de stat. Daca da, care este legea care reglementeaza acest lucru. Pe CMI platit cas si cass anual.
CMI e infiintat in 2010, iar contract ul cu spitalul incepe in ian 2018.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina-CMI , utilizator 21:30, 29 Ianuarie 2018
Legea 153/2017
art.10
....
(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
Problema porneste de la faptul ca pe CMI nu am avut contract de munca, eu stiu ca nici nu se poate sa ma angajez eu pe mine la CMI, dar am depus declaratii la Anaf anual si am platit contributiile.
Deci se calculeaza sporul de vechime in lipsa unui contract de munca? Se specifica undeva in lege lucrul acesta?
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, nu se poate calcula sporul de vechime.

Potrivit art.16 alin.(5) C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Asadar, activitatea desfasurata in calitate de titular al CMI nu constituie vechime in munca si nu poate fi luata in considerare la calcularea gradatiei de vechime.
Va multumesc, desi raspunsul e dezamagitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie introducerea sporului de vechime la salariu ... Dragnea123 Dragnea123 Este obligatorie introducerea sporului de vechime la salariu ? Menționez ca este vorba de un loc de bugetar .Deși am vechime în munca peste 15 ani ,la ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime in munca in 2011 Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Puteti sa imi spuneti care sunt coeficientii privind acordarea sporului de vechime in munca? Stiu ca inainte erau prevazuti de CCMUN, insa acum am ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza gradatia de vechime in munca pentru finctiile de conducere ? oanaportar oanaportar Potrivit legii salarizarii 153/2017, la art.10 se spune ca: un salariat trece la o alta transa de vechime din 5 in 5 ani. In Art. 19 din Legea 153 /2017 ... (vezi toată discuția)