avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Infiintare microintreprindere
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Infiintare microintreprindere

Buna ziua,
Sunt un stundent in varsta de 19 ani si de curand mi-a venit o idee de business pe care as putea sa o pun in practica in decursul acestui an. Acest lucru implica cumpararea angro a anumitor produse si revanzarea acestora cu amanuntul.
Problematicile de care am dat inca din prima clipa reprezinta infiintarea unei societati. Procesul infiintarii unui PFA/SRL nu mi se pare in sine complicat, dar m-am "blocat" la notiunea de microintreprindere. De ce? Pentru ca tot ceea ce gasesc online despre aceasta forma de societatea sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru transformarea unei societati in microintreprindere. Din asta eu deduc ca e implicit necesar ca mai intai sa infiintezi un PFA/SRL a carui activitatea trebuie sa se desfasoare pe parcursul unui an, reusind doar la finalul anului curent sa vezi daca este posibil sau nu sa devii microintreprindere.
De asemenea, daca "sediul" societatii urmeaza sa fie casa in care locuiesc, principala mea activitate fiind in special in mediul online (deci vanzand produsele online si expedindu-le prin curier) este vreo problema in acest sens?

Pe scurt, ma intereseaza concret detalii despre statutul de microintreprindere si mai exact daca este necesar ca inainte sa desfasori activitatea sub statutul de SRL/PFA pentru ca mai tarziu sa poti deveni microintreprindere.
De asemenea, imi doresc sa cunosc si detalii legate de faptul ca sediul social ar fi propria locuinta, unde ar ajunge bunurile si de unde ulterior ar fi expediate, respectiv care sunt cerintele care ar trebui sa le indeplinesc (ex. un garaj special amenajat pentru produse cu o invetariere riguroasa etc).

Va multumesc mult pentru timpul acordat si astept cu nerabdare lamuririle dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:38, 30 Ianuarie 2018
Sediul social este una si locul unde veti desfasura activitatea pe care va autorizati acele coduri caen pe care veti obtine venituri, este alta. Adica puteti sa desfasurati activitate la alta adresa adica la un punct de lucru sau la sediul social.
Va redau din art 48 cod fiscal:
O persoană juridică română care este nou-înființată este obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen 4791 magazin online claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa infiintez un SRL-D, cod CAEN 4791 pentru comert online. Voi merge in paralel o perioada si cu job-ul si cu SRL-ul prin urmare multe dintre colete ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma rhynaste rhynaste Salut, Doresc sa-mi infiintez propria firma pentru a putea comercializa online diverse produse (exemplu EMAG). Imi puteti va rog spune ce fel de firma am ... (vezi toată discuția)
Legătura caen, sediu social, angajați și desfășurarea activității în cazul unei firme noi. mă puteți lămuri, vă rog? andrei farago andrei farago Buna seara, Pentru a va introduce in dilema mea vreau sa va spun ca sunt in punctul de a deschide o firma care are ca scop creearea de siteuri web, ... (vezi toată discuția)