avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietar

Buna ziua. Pot scoate de la primarie eu ca si proprietar o autorizatie de demolare sau renovare casa fara matusa mea care e cu drept de habitatie in casa mea?
Cel mai recent răspuns: andreeavieasu , utilizator 22:49, 1 Februarie 2018
daca demolati casa in care sta matusa, nu... daca renovati, da
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de abitatie trebuie respectat, nu puteti demola casa cat timp matusa are drept de abitatie viagera(pe viata),sau, ii asigurati o alta locuinta.
Buna seara, multumesc de raspuns. Daca vreau sa fac proiect pt constructie casa pe teren, se poate fara ea? Are drept de habitatie viagera. In CF nu sunt alte sarcini/interdictii. Sunt eu cu drept de proprietate si ea cu drept de habitatie. Multumeac

Petre Enache a scris:

daca demolati casa in care sta matusa, nu... daca renovati, da

Multumesc de raspuns. Daca vreau sa contruiesc o casa pe teren de la 0 cu proiect se poate fara ea? Nu sunt alte sarcini in CF.

DAN POPESCU a scris:

Dreptul de abitatie trebuie respectat, nu puteti demola casa cat timp matusa are drept de abitatie viagera(pe viata),sau, ii asigurati o alta locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la habitatie viagera mariamem mariamem Buna ziua. Am un teren in proprietate pe care este trecut ca tert beneficiar cu drept de habitatie viagera o persoana. Cand am achizitionat terenul,pe acesta ... (vezi toată discuția)
Stingerea dreptului de abitatie viagera mariamem mariamem Daca s-a desfiintat (prin demolare) imobilul asupra caruia era constituita abitatia, ce mai poate cere persoana care odata beneficia de acest drept? Acel ... (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)