avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM

Un angajat nou a luat CIM sa l citeasca in liniste - apoi sa vina si sa semneze ambele exemplare. Dar .... intre timp s a razgandit, nu i au mai convenit conditiile .... ( asta dupa ce a lucrat 3 zile ). Acum - nu stiu cu care dintre art ar fi mai corect sa i incetez CIM : 56 alin 1, lit.d sau 31 / 3 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 30 Ianuarie 2018
Trebuie avut in vedere faptul ca art. 31 alin. (3) din Codul muncii se aplica exclusiv pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, in timp ce art. 56 alin. (1) din Codul muncii presupune vicierea contractului individual de muncă, ceea ce antreneaza sanctiunea nulitatii absolute a acestuia, constatată prin acordul părţilor sau prin hotărâre judecătorească definitivă.
Am mai incetat CIM cu art 31/3, deci cunosc prevederilre ... - dar cu 56 alin 1 - nu. Practic nu stiu daca in situatia data - angajatul nu a semnat contractul - este corect ca incetarea CIM sa se faca in baza art 56 alin 1 - avand in vedere ca angajatul nu a lucrat nici macar o ora !
Niciunul din cele doua articole nu constituie temei de drept al incetarii acelui contract.
Aveti dreptate .... Nu stiu efectiv - n am mai avut situatia - cu ce art trebuie incetat CIM a i sa fie corect din pdv legal.
C.i.m. nu are cum sa fie incetat .... daca s-a transmis in REVISAL exista posibilitatea radierii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cori80 cori80 Buna seara! Am o problema la care sper sa găsesc răspunsul. Am lucrat la o firma începând cu 2011 pana in Martie 2013 contract de munca desfăcut cu art 55 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este corect cum procedez : - cim determinat 02.04.2012 - 30.06.2012, in revisal la data incetare trec 30.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj- angajare pe perioada determinata sdaniel sdaniel Buna ziua, Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 ... (vezi toată discuția)