Un angajat nou a luat CIM sa l citeasca in liniste - apoi sa vina si sa semneze ambele exemplare. Dar .... intre timp s a razgandit, nu i au mai convenit conditiile .... ( asta dupa ce a lucrat 3 zile ). Acum - nu stiu cu care dintre art ar fi mai corect sa i incetez CIM : 56 alin 1, lit.d sau 31 / 3 ?
Trebuie avut in vedere faptul ca art. 31 alin. (3) din Codul muncii se aplica exclusiv pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, in timp ce art. 56 alin. (1) din Codul muncii presupune vicierea contractului individual de muncă, ceea ce antreneaza sanctiunea nulitatii absolute a acestuia, constatată prin acordul părţilor sau prin hotărâre judecătorească definitivă.
Am mai incetat CIM cu art 31/3, deci cunosc prevederilre ... - dar cu 56 alin 1 - nu. Practic nu stiu daca in situatia data - angajatul nu a semnat contractul - este corect ca incetarea CIM sa se faca in baza art 56 alin 1 - avand in vedere ca angajatul nu a lucrat nici macar o ora !
Somaj
cori80
Buna seara! Am o problema la care sper sa găsesc răspunsul. Am lucrat la o firma începând cu 2011 pana in Martie 2013 contract de munca desfăcut cu art 55 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim
BOTTYCELLY
O societate are incheiate contracte de prestari servicii cu beneficiari bugetari, care au fost prelungite pana la data de 28.02.2014.
Contractele de munca ale ... (vezi toată discuția)