avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto - 30 zile - semafor rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto - 30 zile - semafor rosu

Salut,

Ieri mi-a fost suspendat permisul auto la iesire din Iasi pentru 30 de zile si 120 Ron amenda in 48 de ore, pentru ceea ce scrie in PV trecere la culoarea rosie la semafor.

Eram cu un prieten in masina (martor) si am trecut pe verde, la secunda 2 verde semafor. Dupa 100 de metri am fost oprit de un agent care mi-a cerut actele si cand l-am intrebat de ce am fost oprit (ma gandeam ca e un filtru clasic, erau oprite doar masinile care nu aveau numere de Iasi - a mea fiind inmatriculata in Galati) mi-a raspuns ca mi se va comunica imediat prin statie. Dupa ce a completat procesul verbal a cerut prin statie sa mi se spuna ce am facut, la care am ramas masca. Repet .. cand am trecut prin dreptul semaforului, cronometrul semaforului era cel mult pe secunda 2 a culorii verzi, si poate trebuie adus in discutie si faptul ca semaforul avea culoarea galbena intermitenta incepand descrecator de la secunda 5 (asta am observat cu 1 semafor in urma celui cu pricina). Imediat dupa intersectie am oprit la trecerea de pietoni care trecuse pe verde. Deci imi place sa respect regulile in trafic, pur si simplu am considerat ca am timp sa trec pe culoarea verde. Daca franam nu stiu daca puteam sa opresc fara sa intru in intersectie si am considerat ca e mai in sigur sa trec.

Cu permisu in mana agentului din Iasi si dovada de 15 zile la mine am facut drumul pana la Bucuresti.

Intrebare mea ar fi urmatoarea, cum e mai rezonabil sa actionez:

1) Contestatie a PV-ului si proces in Iasi - sa spunem ca permisul l-as recupera trimitand o imputernicire catre un prieten din Iasi care mi-ar putea ridica permisul dupa ce ajunge contestatia mea. Urasc drumul Bucuresti - Iasi (aprox 5-6 ore) - ar trebui pentru proces sa fac minim 1 drum.

sau

2) Plata 120 Ron amenda in 48 de ore si redobandirea permisului undeva la sfarsitul lui noiembrie cand trec cele 30 de zile?

Se poate ca la primul punct sa cer cheltuieli de judecata, in caz ca mi se aproba contestatia, transport/cazare si tot ce voi cheltui implicit prin deplasarea la Iasi?
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
drlv85, utilizator
Puteti sa cereti cheltuieli, insa ma indoiesc ca instanta vi le va da.
Ini ceea ce priveste variantele, dumneavoastra stiti cel mai bine daca merita sa contestati PV. Asta implica la fel cum ati spus: minim 1 drum, cheltuieli cu deplasarea.
Daca in perioada in care aveti permisul suspendat stiti ca nu veti folosi masina decat pentru deplasari prin Bucuresti, eu v-as recomanda sa platiti amenda si sa ramaneti fara permis 30 zile. Este varianta cea buna din punctul meu de vedere.

Desi, contestatia ar fi de castigat,

Cu respect,
Av. Cosmin Marinescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pe culoarea rosie mntrzvn mntrzvn Buna ziua, in aceasta dimineata mi-a fost suspendat permisul pentru ca am trecut pe rosu defapt era galben.Asa, deci veneam din spre gara de Sud bulevard drept ... (vezi toată discuția)
Contestare pv de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului. dorin94 dorin94 Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului hombre2222 hombre2222 buna seara!! in data de 22.11.2009,pe cand ma deplasam la locul de munca, am intrat intr-o intersectie chiar in momentul in care semaforul electric se schimba ... (vezi toată discuția)