avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Responsabilitatile detinatorului certificatului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Responsabilitatile detinatorului certificatului de inmatriculare a autovehicolului privind ITP

Buna seara
Acum 4 ani am vandut un autoturim, am predat toate documentele cumparatorului fara a face mentiuni in certificatul de inmatriculare. Am radiat masina de la taxe si impozite si am notificat politia rutiera si serviciul specializat al prefecturii privind vanzarea, facandu-se modificarile cuvenite in evidentele proprii.
Masina a fost revanduta dar certificatul de inmatriculare a ramas la fel.
Urmare a solicitarii mele Politia rutiera si Serviciul de inmatriculari mi-au comunicat ca nu au posibilitattea legala de a obliga cumparatorul sa faca schimbarile necesare in acte - ceea ce mie mi se pare nefiresc.

In baza articolului 3 din legea 260/2017 obligatia ITP revine detinatorului de certificat de inmatriculare - adica mie.

M-ar interesa care este mai concret implicarea mea, care sunt consecintele neefecuarii ITP de catre proprietar, ce pot păți (legal, material etc) sau ce trebuie sa fac eu in situatia dată.
Mentionez ca nu stiu cine si nu il cunosc pe actualul proprietar al autoturismului.

Cred ca subiectul este de actualitate si sunt multi cetățeni in situatie similară.

Multumesc!
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: cretzustancu , utilizator 18:09, 1 Februarie 2018
Evidentele in discutie, nefiind actualizate in sensul inregistrarii autoturismului pe numele cumparatorului, atesta imprejurari care nu mai corespund realitatii si sunt apte a determina si alte situatii neplacute, atat pentru dvs.,(existand riscul de a datora eventuale amenzi pentru lipsa rovignietei pentru acest autoturism, de exemplu). cat si pentru autoritati (cel putin pentru cele tinute a cunoaste identitatea autovehiculelor si a detinatorilor acestora). Problema dvs. poate fi solutionata in instanta.
Am inteles explicatia dumneavoastra si va multumesc. In problema amenzilor este relativ limpede - platesc sau contest în instanta; nu văd, totuși cum pot fi implicat in problema ITP ului masinii asa cum cere legea incepând din MAI 2018.
Vă doresc o seara plăcuta!


Buna seara
Mă așteptam sa mai aiba cineva o părere in problema ITP ului dar dacă nu ......asta este.
Vom vedea ce ne oferă viitorul.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura folosire auto neamar neamar Buna ziua! Vreau sa cumpar un autoturism care are pe actele ei un proprietar care a vandut-o altei persoane(cumparator) cu contract de vanzare-cumparare si ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Auto vandut doar cu contract de vanzare - cumparare de mana VPR21 VPR21 Buna ziua! In 18.09.2014 am vandut un autoturism inmatriculat in Ro printr-un contract de V-C completat de mana. Autoturismul era si este in continuare ... (vezi toată discuția)