avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanță președințială pașaport, respinsă
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanță președințială pașaport, respinsă

Buna ziua ma numesc Florea am depus o cerere la tribunalul din Constanta pentru a face pasaportul copilului meu prin Ordonanta Presidential am depus toate acte necesare si de 8luni tot imi respinge cerere cei de la tribunalul din Constanta ce solutie exista pentru a face pasaportul copilului meu va rog frumos sa mi spuneti deoarece I sa incalcat dreptul la libera circulatie a minorulului de a calatori in strainatate
Cel mai recent răspuns: , 10:13, 17 Februarie 2018
depinde de ce va respinge, ati cerut intai acordul celuilalt parinte ?
Care e motivarea instantei?
Am cerut el nu are bani sa mi faca procura asa ca am inaintat procedurile prin instanta si cei de aici imi tot respinge am toate documentele necesare la dosar am adus toate probele care mi le au cerut nu inteleg dece nu imi da hotorirea spun ca nu este urgenta ,am facut apel si tot asa mi au respins ce se poate face in aceasta situatie?
Promovati procedura pe calea dreptului comun, suplinirea acordului fostului sot, pentru emiterea pasaportului, si pentru plecarea in strainatate.
Ordonanta presedintiala nu are autoritate de lucru judecat asupra cererii privind fondul dreptului[Art.1002(2)NCPC].Asta inseamna ca, puteti relua procesul privind fondul dreptului pe calea dreptului comun.
Nu inteleg ce drep comun? Sa aiba si el dreptul ?Nu este relevant atita timp cit el nu sa ocupa si nu interesat de copil plus ca nu vrea sa mi dea procura ca sa pot face pasaportul ce drep comu sa ai ba el ,ca daca ar fi comun tot imi trebuie acordul lui nu?ce alta solutie exista sa mi dea cineva un sfat legat de aceasta situatie ca eu nu mai inteleg ce se intimpla cu justitia din Romania .Exista aceasta Ordonanta Presidentiala care suplimenteaza acordul tatalui nu ? Atunci la ce mai exista daca nu se respecta si nu se ea in considerare care este solutia sa mi spuna cineva va rog

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minor lary_yssa13 lary_yssa13 buna ziua am si o problema si as dorii un sfat. sunt in divort cu sotul iar in prima instanta s-a stabilit domiciliul fetitei noastre minore de 6 ani la ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor mihaname3 mihaname3 Buna ziua, sunt divortata si am un copil minor in varsta de 9 ani jumate. Mi-am anuntat fostul sot ca doresc sa plec in excursi in anglia impreuna cu copilul. ... (vezi toată discuția)