Este sau nu obligatoriu sa cotizezi la cnass daca nu realizezi venituri?
Concret sunt somer de ceva timp si imi platesc parintii pensionari, dar as prefera sa nu platesc daca este legal. sa dai 190 de lei de unde deja n-ai este aberant. iar daca ai nevoie de un fervex oricum nu-ti da nimeni reteta.
Eu din lege inteleg ca trebuie sa platesc daca vreau sa accesez serviciile. dar daca nu vreau sa accesez?
Nu e ca si cum nu ai coplati cand ai nevoie de ceva.
am uitat sa mentionez - am nevoie de niste medicamente care sunt se pot lua fara reteta cu 10 lei la liber. nu este normal sa dau 190 de lei ca sa le pot lua cu 8 lei.
articolul respectiv este motivul pentru am deschis acet topic:
pentru a beneficia platesti foarte clar
faptul ca in lege nu spune expres daca nu vrei sa beneficiezi nu platesti ridica o problema
neavand din ce , nu platesti si nu beneficiezi logic si constitutional
emiterea de decizii de impunere anul acesta creeaza datorii celor care nu le-au solicitat , nici sa benficieze , nici sa fie inscrisi
ori nu va faceti ca nu intelegeti intrebarea ori este un subiect la care nu aveti voie sa raspundeti, mi-aduc aminte de cauciucurile obligatorii la 1 noiembrie cand toti politatii si avocatii ignorau express textul legii si spuneau ca sunt obligatorii - chiar daca era uscat si 20 de grade afara
articolul respectiv este motivul pentru am deschis acet topic:
pentru a beneficia platesti foarte clar
faptul ca in lege nu spune expres daca nu vrei sa beneficiezi nu platesti ridica o problema
neavand din ce , nu platesti si nu beneficiezi logic si constitutional
emiterea de decizii de impunere anul acesta creeaza datorii celor care nu le-au solicitat , nici sa benficieze , nici sa fie inscrisi
ori va faceti ca nu intelegeti intrebarea ori este un subiect la care nu aveti voie sa raspundeti, mi-aduc aminte de cauciucurile obligatorii la 1 noiembrie cand toti politatii si avocatii ignorau express textul legii si spuneau ca sunt obligatorii - chiar daca era uscat si 20 de grade afara
sunt utilizator ca și tine, cosming, eu am citit articolul și mi s-a părut clar: dacă vrei să beneficiezi, plătești contribuția( bineînțeles că nu pentru o rețetă compensată cum ai spus...) dacă nu, nu! Tocmai am avut o experiență în familie legată de contribuția asta care a fost obligatorie și cu penalizări zilnice pentru niște servicii de care fiica mea nu a beneficiat niciodată, și am găsit articolul la timp ca să răsuflu ușurată, măcar de acum încolo să nu se mai întâmple. Dar despre ce decizii de impunere de anul ăsta este vorba, poate de acolo pleacă nelămurirea?
Impozit casa
alinauim
Buna ziua
Ma confrunt cu o problema la care nu ii gasesc solutia....am fost la primarie sa iau o adeverinta de rol si nnu mi s-a putut da deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.