avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare caldura

De ce este ilegală debransarea de la sistemul centralizat si trecert pe veniturile de apartament?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:27, 3 Februarie 2018
Nu debransarea este ilegala, ci faptul ca, proprietarului unui imobil debransat i se pretinde la plata o suma intr-un cuantum aproape egal cu cel pretins la plata proprietarului unui imobil nedebransat.
Colegiul Director al Asociației Inginerilor de Instalaţii din România a stabilit că debranșarea de la instalația de încălzire interioară este o desființare parțială a instalației, în sesul art. 18, al. 2 din Legea 10/1995, necesitînd o expertiză tehnică.
Decizia C.C.R. nr 740/2012 a stabilit că debranșarea încalcă art.14 din Legea nr. 230/2007 și implică o modificare a instalațiilor de distribuție a energiei termice aferente încălzirii, ceea ce afectează buna lor funcționare și implică "un dezechilibru hidraulic și termic față de sistemul inițial proiectat și realizat".
Un apartament dintre etaje, debransat total, are cam 80% din necesarul de caldura normal asigurat indirect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie temperatura minima mediu ambiant in apartamente floribudala floribudala Am de cativa ani un vecin (care locuieste la parter, sub mine), care e plecat din tara si si-a debransat centrala de apartament - neexistand incalzire ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)