avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua. Tatal meu a decedat pe 1 sept.2017 si noi cele 2 surori mostenitoare dorim sa dezbatem mostenirea. Care este termenul in care putem dezbate mostenirea fara sa platim taxe suplimentare?
Dorim sa impartim mostenirea exact in jumatate si apoi sa facem donatie tot ,baiatului surorii mele. Acum facem cadastrul. Va rog sa-mi spuna cineva daca dupa ce impartim mostenirea, ca sa facem donatia nepotului trebuie sa facem un nou cadastru pentru fiecare din noi ( fiecare pe partea ei) sau e mai bine sa nu iesim din indiviziune si sa donam totul conform cadastrului actual?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: galaoan , utilizator 06:37, 2 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dezbaterea mostenirii este una (si se poate face in termen de doi ani cu costuri mici), iar contractul de donatie este alta, insa daca ati spus ca ati fost deja la notar inseamna ca v-a trasat directia. Pregatiti banii si mergeti pe directia trasata.
(nu este vorba despre onorarii de avocat, ci despre onorarii de notar si alte taxe)
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
trandafir2, moderator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate apartament Raul23 Raul23 Buna ziua, detin 90% dintr-un apartament iar fiul meu 10%. Pot vinde procentele mele prin contract vanzare cumparare nepotului meu ? Trebuie acordul fiului ... (vezi toată discuția)
Donatie casa de la bunica la nepot Codrin11 Codrin11 Bună ziua, se poate ca bunica să doneze casa (bunicul a decedat) direct către nepot (major). Bunica are 1 fiu și 2 fiice. Fiul împreună cu soția sa ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transfer drept de proprietate doru dumitru doru dumitru Suntem 3 frati naturali dar fratele cel mare a fost infiat de bunicul matern deoarece nu era primit la liceu (tata era chiabur). Ca o paranteza, as vrea sa ... (vezi toată discuția)