avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte pentru indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte pentru indemnizatie crestere copil

Buna ziua!

Urmeaza sa nasc in luna februarie a.c. Pana la data de 30.06.17 am avut un loc de munca. De la 1.07.17 m.am angajat in alta parte,pana in prezent.
1. Eu am lucrat doar 2 ore pe zi. Din informatiile pe care le detin pana in prezent stiu ca indiferent de nr orelor lucrate beneficiez de indemnizatie crestere copil. S.a schimbat ceva intre timp? Daca beneficiez,care este suma primita?
2. Cand voi depune dosarul pentru indemnizatie CC trebuie sa aduc adeverinte(ca am realizat venituri impozabile) de la ambele locuri de munca?
3. Daca da,de la primul loc de munca cate luni trebuie trecute pe adeverinta?
4. Daca aduc adeverinta si de la primul loc de munca, e bine sa o cer inca de pe acum sau sa astept pana in momentul depunerii dosarului? Intreb pentru ca as vrea sa.mi strang actele din timp si sa stiu daca e vreo problema ca cer aceasta adeverinta prea devreme.
Cu multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 1 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Eu am lucrat doar 2 ore pe zi. Din informatiile pe care le detin pana in prezent stiu ca indiferent de nr orelor lucrate beneficiez de indemnizatie crestere copil. S.a schimbat ceva intre timp? Daca beneficiez,care este suma primita?

Nu s-a schimbat nimic.

2. Cand voi depune dosarul pentru indemnizatie CC trebuie sa aduc adeverinte(ca am realizat venituri impozabile) de la ambele locuri de munca?

Da , trebuie aduse adeverinte de la ambele locuri de munca

3. Daca da,de la primul loc de munca cate luni trebuie trecute pe adeverinta?

Se trec lunile care intra in perioada eligibila pentru CCC. (martie 2016 - februarie 2018)

4. Daca aduc adeverinta si de la primul loc de munca, e bine sa o cer inca de pe acum sau sa astept pana in momentul depunerii dosarului?

Puteti s-o solicitati de acum.
Multumesc mult!
Inca o intrebare. Stiu ca unul din actele pe care trebuie sa le depun la dosar este decizia de suspendare a contractului de munca. Am nevoie de aceasta decizie de la ambele locuri de munca sau doar de la ultimul?
Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie doar de la ultimul loc de munca.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Andr33a99 Andr33a99 Buna ziua!Bună ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si momentan lucrez, urmand ca pe 7 Iunie sa fac 6 luni la actualul loc de munca. Anul trecut am mai lucrat 4 ... (vezi toată discuția)
Se ia în considerare concediul crestere copil in calculul somajului sghenghea sghenghea Doresc sa va descriu putin situatia. Sotia mea a lucrat în perioada martie 2016 - februarie 2017 cu norma redusa de 6 ore (cand a intrat in prenatal) apoi in ... (vezi toată discuția)
Insarcinata, angajata in doua locuri d_i_l d_i_l Buna! As avea o intrebare! In cazul in care sunt insarcinata in 2 luni, fiind angajata in doua locuri de munca ( 8 ore la locul de munca \\"principal\\"-de ... (vezi toată discuția)