avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acțiune pentru exercitarea autorității ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acțiune pentru exercitarea autorității părintești exclusive. Cât contează consumul de droguri la luarea deciziei de către instanță?

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari legate de obtinerea exercitatii autoritatii parintesti exclusive.
Precizez ca am citit tot ce am gasit pe site legat de subiect iar intrebarile sunt legate de ceea ce nu am mai intalnit in cazuri.
1. Consumul de droguri al celuilalt parinte, care este valoarea lui in balanta care judeca acordarea autoritarii parintesti, daca aveti cunostinta de cazuri de acest gen
2. Limitarea vizitarii minorului pana la aducerea dovezii medicale de non consumator, ati auzit de asa ceva? Este posibil?
3. In ce forma au valoarea ca si dovada informatiile din apeluri telefonice inregistrate sau conversatii de tip sms sau mediu virtual?
4. Cunoasteti cazuri care cu o actiune documentata ai dovezi coerente in care s-a avut castig de cauza fara reprezentarea de catre un avocat?
5. Ce organisme ale statului protejeaza minorul in cazul unor suspiciuni de instabilitate/violenta posibila asupra acestuia inafara de dgsap?
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1.Legea 272/2004 art.36 alin. (7):
(7)Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri[/b], infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.

2..În instanţă, puteţi cere orice, important este să admită instanţa cererea dvs. Deci posibilitatea există, dacă nu cereţi, nu vi se dă
3. Listaţi sms-urile, mailurile, iar înregistrările se pot depune şi pe CD sau pe stick, dar e bine să adăugaţi şi transcrierea pe hârtie.
4. Da, există cazuri, eu sunt una căreia nu i s-a acordat termen pentru angajare apărător şi instanţa de apel a decis pe baza documentelor din dosar şi pe ce am spus în faţa instanţei.
5. Există autorităţi cu sarcina asigurării protecţiei minorului, pe lângă DGASPC există şi Autoritatea Tutelară, Poliţia, mai nou există şi Avocatul Copilului. Eu vă spun doar atăt, aici e o similitudine cu proverbul :
"Ajută-te singur şi Dumnezeu te va ajuta"
Succes!
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Martonze, utilizator
Multumesc, eu am cerut tot ce am considerat in actiune dar pana la primul termen viata merge mai departe si eu trebuie sa stiu ce sa fel sa ma comport si la ce sa fiu atenta de aceea am si intrebat, a gasit si teorii conform carora consumul de droguri nu afecteaza copilul, la fel ca si teoria ca un sot violent cu mama nu e neaparat un tata rau.
De dovezi am intrebat deoarece am ptecizat in actiune ce ppt pune la dispozitie dar sa stiu sa le am organizate, e bine ca am aflat ca trebuie sa transcriu conversatiile.
Am apelat deja dgasp dar nu mi-a placut atitudinea lor din moment ce le ceream un sfat, o indrumare.
Stiu ca de toate acestea se poate ocupa lejer un avocat insa atat timp cat nu onorariile avocatilor sunt prioritatea mea cu un minor de 6 luni de ingrijit am ales sa fiu si eu informata pentru ca mie mi se intampla toate, nu avocatului si celor 2 avocati care ma ajuta cu procedura strict de drept le-a fost de ajutor sa le ofer informatii coerente tinand cont ca ce au facut pentru mine, redactarea actiunii si a ordonantei a fost gratis.

[- pt a raspunde, nu apasati pe citeaza, aveti si buton cu raspunde]
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Vă rog să citiţi cu atenţie citatul de mai sus, alin 7 din art. 36 al Legii 272/2004.
Acolo apare, alături de consumul de droguri şi violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte.
Ceea ce aţi auzit dvs. sunt într´adevăr teorii, violenţa este o trăsătură de caracter şi da, dacă domnul consumă droguri, copilul nu va fi drogat şi el prin telepatie, dar se ştie că drogaţii au discernământul diminuat sau nu au discernământ şi atunci există probabilitatea să facă gesturi necontrolate. Tocmai de aceea, se menţionează în lege ca motiv de acordare a autorităţii unice consumul de droguri, traficul de droguri.Iar un drogat, când devine violent, nu mai ştie pe cine loveşte sau sugrumă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am revenit sa va multumesc pentru sfaturi si sa spun ca am obtinut prin ordonanta autoritatea parinteasca exclusiva si continui cu dosarul de fond.
Felicitări! În continuare, insistaţi pentru interzicerea dreptului de vizitare a tatălui, până nu aduce dovada că nu mai este consumator de droguri.

Alte discuții în legătură

Decăderea unui parinte din drepturi parintesti Dmt10 Dmt10 Buna ziua. Am o fetiță de 11 luni născută în urma unei relații cu un bărbat de care m am despartit in urma cu 6 luni. Fetița este pe numele meu dar el ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorității părintește exclusive Emiliano12 Emiliano12 Prin exercitarea autoritatii părintesti exclusive celalalt părinte își pierde dreptul de a avea contact cu copilul sau cind si cum dorește? (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva David90 David90 Buna seara.As dori sa stiu daca pot avea custodie exclusiva in cazul in care tatal copilului a fost inchis pt furt in Germania,dar a fost scos pe cautiune,plus ... (vezi toată discuția)