avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Buna dimineata
In cazul in care proprietarul unui apartament este cetatean italian, locuieste in Italia, a fost casatorit cu o romanca, alaturi de care cumpara apartamentul de care vorbesc, apoi se despart, el oferindu-i drepturile banesti pentru a renunta la alte pretentii legate de apartamentul in cauza (in urma tranzactiei cei doi merg la notar in Italia si fac un act prin care ea renunta la orice drept asupra locuintei) intrebarea mea e urmatoarea: daca italianul vrea sa vanda poate sa imputerniceasca pe cineva sa se ocupe de acte? el fiind foarte bolnav si in varsta de 80 ani
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 09:04, 2 Februarie 2018
Imputernicirea poate fi data pentru incheierea valabila a contractului de vanzare a apartamentului, insa mandatarul trebuie sa fie imputernicit expres in acest sens, iar imputernicirea trebuie sa imbrace forma autentica. Trebuie insa avut in vedere daca celalalt coproprietar a renuntat la insusi cota sa parte din dreptul de proprietate asupra imobilului, astfel incat cetateanul italian este proprietar unic si poate incheia singur contractul, fie direct, fie prin mandatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la cota parte dintr-un imobil in favoarea celuilalt coproprietar Laura 17 Laura 17 Eu și sora mea deținem în cote egale un apartament. Ea este cetățean italian și locuiește acolo de peste 30 de ani. Nu poate veni în România sub nici ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru antecontract daria63 daria63 Buna ziua, Sunt in situatia in care vreau sa inchei un antecontract pentru cumparare imobil de la proprietari care sunt despartiti dintre care unul este in ... (vezi toată discuția)
Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)