avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj între soți, după divorț. Cum se rezolvă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj între soți, după divorț. Cum se rezolvă situația unui imobil luat printr-un credit în derulare?

Bună ziua!
Am și eu o nelămurire, am divorțat de curând (de pe 16 ianuarie), vreau sa fac partajul cu soțul, (nu prea ne înțelegem amiabil) si vreau sa știu la ce sa ma aștept. Situația mea este următoarea :
Am fost căsătorita 9 ani, și în ultimii ani, ne-am achizionat un apartament, în rate, prin prima casa, eu fiind titularul creditului și el coplatitor(deoarece, el nu prea vroia sa cumpărăm, vroia sa stam la ai lui), rata se ia din contul meu, toate utilitățile sunt pe numele meu....
Noi după nunta, ne-am cumpărat o mașină, care a fost vândută și ne-am luat alta, dar pe numele lui soce-miu, pt a platii asigurarea mai mica.
În instanța, s-a stabilit ca eu și copilul sa rămânem la domiciliu.
Vreau sa știu, cum îl pot da eu pe el afara și cam în ce consta pespagubirea.
Mulțumesc din suflet pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati suma intreaga la banca, dar, aveti posibilitatea de a-i solicita 1/2 din ratele achitate. Este o obligatie pe care ati contractat-o impreuna si nu cred ca banca este dispusa sa renunte la vreun debitor.
Mulțumesc mult pentru ajutor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca instanta a spus ca ramaneti in apartament atunci ramaneti, iar el pleaca. TREBUIE sa va intelegeti, pentru ca altfel va costa timp, bani si mai ales muuulti nervi. Ati platit 3 ani la comun rate. Cu 1/2 din acele rate ar trebui sa il despagubiti - eventual esalonat sau in contrapartida cu 1/2 din masina + ce mai negociati. Discutati cu calm si puneti pe hartie ce si cum si apoi mergeti si legalizati acordul. Fara un acord va veti judeca de ... nu merita. O refinantare va scapa de o problema, dar rata sigur va creste. Pastrati toate ordinele de plata, chitantele pentru ca probabil doar la terminarea creditului scapati de sot ca si coproprietar.
Bună ziua!
Mai am și eu o nelămurire : pensia alimentara se plătește de când se pronunța divorțul sau de când se depun actele pt divorț.
Depinde ce se solicita si ce s-a platit in cursul procesului.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot face fata financiar unei rate imense la banca. AAnalyaa AAnalyaa Am un credit imobiliar ipotecar cu o rata lunara de 460 CHf pe care nu o mai pot plati. In cazul in care ma vor executa silit,apartamentul va fi scos la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj florry_georgiana florry_georgiana Buna ziua sunt casatorita de 9 ani, in Romania, locuiesc in Germania de 5 ani, de 2 ani am cumparat o casa, credit bancar. Avem si un copil minor. In caz de ... (vezi toată discuția)