avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord in lipsa sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord in lipsa sotului

Buna ziua . M am casatorit in anul 2012 in Pakistan la ambasada romana cu un cetatean pakistanez, dupa care ne am intors impreuna in Romania , in Sibiu unde am avut ultimul domiciliu comun.
In anul 2013 sotul meu s a intors in Pakistan din cauza unor probleme familiale si nu s a mai intors .
De comun acord am decis sa divortam .
Nu avem copii si nici partaj de facut .Problema este ca nu poate veni in Romania din motive justificate ( are in ingrijire pe mama lui bolnava )pentru ca sa se prezinte personal ca sa si ia certificatul de divort. Va rog mult sa mi spuneti cum as putea proceda ca sa rezolvam problema.
Mentionez ca mi a trimis o declaratie legalizata si autorizata de un notar din Pakistan prin care este de acord cu divortul care va fi initiat de mine.
Precizes ca eu locuiesc singura in continuare la ultimul domiciliu comun proprietate a parintilor mei in Sibiu si sint in posibilitate de a ma deplasa la un notar public din Sibiu in vederea desfacerii casatoriei .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:46, 2 Februarie 2018
Veti folosi procedura divortului prin acordul sotilor pe cale judiciara
Dacă vrea sa divorteze se poate prin avocat care sa il reprezinte.
Puteti plati dvs. avocatul lui daca el este de acord asa si este cooperant.
Inteleg ca se vrea un divorț prin acordul soților.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu exista posibilitatea de a divorta pe cale amiabila la notar in lipsa unuia dintre soti. Daca actele pot fi depuse prin mandatar, la data desfacerii casatoriei este necesara prezenta personala a sotului in fata notarului spre a-si exprima consimtamantul.

La fel si pt instanta in cazul unui divort prin acord. Introduceti actiune pt desfacere casatorie ca urmare a separarii mai mult de 2 ani a sotilor.
Poate avea mari probleme daca deschide un proces fără să știe bine ce face.
În Pakistan, daca el nu locuiește în oraș, posta merge cu măgarul.Sunt zone muntoase gen Afganistan.
E.posibil ca divorțul sa dureze câțiva ani în aceste condiții.

Cea mai bună variantă e prin acord dar e bine sa stie exact daca el cooperează sau nu si nu doar din vorbe ci si din fapte concrete.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort american leorot leorot 1. eu - cetatean american si roman 2. ea - cetatean roman. 3. nu avem copii, eu am cumparat din banii mei o garsoniera si o masina in Romania, dupa ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean pakistanez ro.elena ro.elena buna,va scriu in numele surorii mele care dupa parerea mea a facut greseala vietii ei.stabilita in strainatate,mai precis spania,avand ca iubit un cetatean ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere amisabela amisabela Sotul meu este cetatean american iar eu romanca. Ne-am casatorit in Noiembrie 2009 la primaria sectorului 3 de care eu apartin. Eu nu am nici un venit iar ... (vezi toată discuția)