avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu in zi de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu in zi de sarbatoare legala

Buna ziua,
Lucrez intr-o firma in care se lucreaza 2 zile cu 2 libere. Am avut concediu 5 zile dintre care una se suprapune cu o zi libera legala. Acum ei ma pun sa imi fac inca o cerere pt acea zi deoarece nu se poate deduce din cele 21 de zile de concediu fiind o zi libera. Este corect ceea ce fac ei? Cum se procedeaza in astfel de situatii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 3 Februarie 2018
Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.

Prin urmare,pentru ziua de sarbatoare legala nu puteti face cerere de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile co retinute de angajator mebi mebi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa retina de la sine putere x zile de concediu din CO de 21 de zile ce-i revin conform CM unui ... (vezi toată discuția)
E legal că în zii de sărbătoare legală sa fii trecut în ... Magie1 Magie1 E legal că în zii de sărbătoare legală sa fii trecut în zii de concediu de odihnă daca nu vii la munca daca ai o problema are drept să te treacă ... (vezi toată discuția)
Intrebare luly38 luly38 Dupa terminarea concediu de crestere a copilului de 2 ani am dreptul la 3 luni de concediu de odihna platit?Unde ma pot adesa? (vezi toată discuția)