avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensionar si formularul 600 la un venit din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensionar si formularul 600 la un venit din inchiriere

Va rog sa ma lamuriti daca in situatia descrisa mai jos o persoana trebuie sa completeze renumitul formular 600.

Pensionar cu pensie in anul 2017 de 800ron are inchiriat un apartament cu suma declarata de 1200 ron / luna. La incheierea contractului in 2016 a completat Declaratia 220. si totul decurge normal. Primeste anual decizia de impunere plateste CASS si CAS. Din luna martie sau aprilie pensionarul va avea o pensie marita de la 800 ron la 1900 ron( ca urmare a primirii unei pensii de urmas)Dar discutiile despre formularul 600 m-au pus pe ginduri , intra speta de mai sus sub incidenta acestui formular sau nu?
Stiu ca s-a prorogat termenul de depunere,dar vreau safiu cit mai bine informat!
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: octavian57 , utilizator 22:44, 5 Februarie 2018
Nu are importanta valoarea pensiei cand adunati venituile si deduceti daca trebuie sau nu sa depuneti d600. Daca venitul net, cel din d220, este sub 22800 lei, nu o veti depune.
Multumesc pentru raspuns. Am totusi o nelamurire
VARIANTA 1 Adun venitul anualdin pensie PLUS venitul net anual din chirie si daca imi rezulta o suma sub 22800 NU DEPUN D600?
sau
VARIANTA nr2 Adun Numai venitul net anual din chirie si daca -mi rezulta o suma sub 22800ron NU DEPUN D600?
Ultima varianta.
multumesc pentru lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 600 mihailivana mihailivana Buna ziua. Un pensionar care are venituri din pensie , cedarea folosintei bunurilor (inchiriere imobil), si din agricultura ( teren dat in arenda), trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Dividende ani22 ani22 suntem o societate pe actiuni cu capital privat si avem 67 de actionari. Pentru dividendele distribuite si platite in 2017 actionarii care au beneficiat de ele ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei bunurilor-d600 slungoci slungoci In anul 2017 am incasat din chiria unui apartament 25000 lei. Din continutul declaratie 600 rezulta clar ca la CAS se ia in calcul venitul net, adica 25000lei ... (vezi toată discuția)