avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce situatie ajutorul de casatorie este impozabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce situatie ajutorul de casatorie este impozabil

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
in CCM-ul societatii la care sunt angajata nu se face nici o diferenta in exprimare privin ajutorul pentru nastere copil si cel pentru casatorie; cu toate acestea avand in vedere ca m-am casatorit mi s-a virat suma de 2775 ron in loc de 3900 ron cat i-a fost virata unei colege care a nascut. mi s-a invocat articolul 55 din codul fiscal pe care citindu-ul nu am gasit nicaieri specificat faptul ca ajutorul pt casatorie s-ar impozita in vreun fel si cu cat. am gasit insa printre alte venituri neimpozabile "cadouri facute angajatilor" unde am putea include si acest ajutor. va rog sa ma ajutati in elucidarea acestei dileme.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 17:23, 21 Octombrie 2009
Ce este ajutorul pentru casatorie?
Ajutoarele sunt acordate urmare a unor evenimente familiale,in cazul de fata ajutorul de casatorie este impozabil.

Sunt unele CCM la nivel de unitate care acorda ajutor casatorie pentru acest eveniment intr-un anumit cuantum,de exemplu 1/2 *sal mediu unitate impozabil in luna in care se acorda.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament fiscal - indemnizatie nastere zzenovia zzenovia Buna ziua tuturor! Va rog , sunt presata de timp si pana acum nu am acordat nicio indemnizatie pentru nastere copil, conform art.55 lit.c din CCMUN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)
Salariu suplimentar pt nasetre elenabad elenabad buna ziua va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care as vrea sa o stapanesc bine inainte de a ma adresa angajatorului in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)