avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea certificatului de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea certificatului de nastere

Buna!Eu am o fetita de 4 anisori poarta familia fostului (n-am fost casatoriti)la maternitate el a semnat cai copilu lui!acum de 2ani .6luni suntem despartiti..fara el nu pot face nici-un document si nici el nu vrea se semneze nimik...vreau sa schimb certificatul de nastere a copilului sa fie pe famlia mea...unde trebuie sa ma apelez?ajutati-ma va rog mult!
Cel mai recent răspuns: Tay Tat , utilizator 20:50, 6 Februarie 2018
E important de stiut daca e sau nu copilul lui si in realitate.
Copilu ii a lui..intrebare citeste din nou!cer raspuns concret!ms
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Tay Tat, utilizator
Tocmai asta e ca nu ati scris ca e al lui, ci doar ca a semnat ca e al lui, ceea ce nu inseamna acelasi lucru, as aca pana sa cereti informatii, trebuie sa furnizati detalii.. concrete.
Acuma ca stim ca e copilului lui, pot sa ca dau un raspuns concret ca nu va ajuta sa ii schimbati numele copilului nici daca ati putea.
Numele se schimba pe cale administrativa, pt motive temeinice si cu acordul tatalui. Cum tatal nu e de acord, puteti reusi cu ajutorul autoritatii tutelare sau cu ajutorul instantei.
Schimbarea numelui nu va ajuta ca orice nume ar avea copilul, tot copilul tatalui ei va fi, Cred ca de fapt asta ati dori, sa nu mai fie tatal ei in certificat, dar asta nu e posibil, de aia v-am intrebat daca e copilului lui, ca daca nu era, ati fi rezolvat contestand recunoasterea paternitatii.
Ce puteti dvs face e sa cereti in instanta fie sa exercitati singura autoritatea parinteasca si daca obtineti, nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui pt nimic, dara asta e mai greu de obtinut daca nu se considera de instanta ca aveti motive intemeiate, ori cereti tot in instanta suplinirea acordului tatalui. Pt asta trebuie sa dovediti ca i-ati cerut acordul si din rea credinta nu vi l-a dat.
Pt ce ati cerut acordul su nu vi l-a dat ?
Contrinuie cu ceva la intretinerea copilului ? Il viziteaza ?

Ii pus l-a alimente..si nu achita in timp de 5luni1saptamina...2ani5luni n-a vazut-o delok!Eu din cauza c el nu vrea sa puie semnatura la nimik...nu pot face fara el nici-un document!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A plecat si m-a lasat singur cu un copil radusorinbogdan radusorinbogdan a plecat si ma lasat singur cu un copil de 2ani si 8 luni.ea mai are o fata de 8 anisori dint-o relatie anterioara.i-am crescuto de la 4 anisori in timpul asta ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon si sms alinacucerzan alinacucerzan am trait in concubinaj cu tatal copilului meu 5ani. De 2ani suntem despartiti sin in tot timpu asta nu si/a cautat copilu pana acum cateva zile can a venit ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)