avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Societate de leasing – Abuz
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Societate de leasing – Abuz

As vrea sa va aduc la cunostiinta o intamplare reala cu firma [editat] Leasing.

In Mai 2005 societatea noastra a semnat un contract de leasing pentru un autoturism pe o perioada de 4 ani.Acei 4 ani s-au incheiat in luna Mai 2009.
De la inceputul anului 2009 societatea noastra a avut dificultati financiare si ca urmare a avut intarzieri la plata facturilor si deconturilor.
Contractul s-a prelungit cu 2 luni pana in luna Iulie.In aceasta luna inca nu aveam toate restantele platite,asadar s¬-a reziliat contractul.

Pe data de 31 Iulie societatea noastra a ajuns la o intelegere in scris cu o anume doamna de la [editat] Leasing ( D-na [editat] ) referitor la termenele de plata a restantelor :
Pana pe 14 August – 14000 Ron
Pana pe 15 Septembrie– putin peste 27000 Ron

Cu cateva zile inainte de 14 August am anuntat-o pe d-na [editat] ca vom intarzia 2-3 zile cu prima plata doarece banii se vireaza din strainatate.Ni s-a spus ca nu este nici o problema.
Cei 14000 Ron au intrat in contul [editat] Leasing pe data de 20 August.
Restul restantelor s-au achitat si ele.

Spre uimirea noastra, cand am solicitat actele de propietate ni s-a spus ca mai avem o restanta de 2400 Ron , comision firma de recuperare.
De la juristul firmei [editat] Leasing am aflat ca dosarul nostru s-a trimis la o firma de recuperari pe data de 18 August. Este interesant faptul ca la [editat] Leasing intelegerile nu valoreaza absolut nimic.

Am trimis o scrisoare la Managing Director, d-l [editat],cerandu-i explicatii pe aceasta tema.
De la dansul am primit urmatorul raspuns :

"Avand in vedere ca in data de 20.08.2009 a fost inregistrata o plata in valoare de 14000 Ron,urmand ca in intervalul 14.09.2009 – 21.09.2009 sa se efectueze plati partiale in valoare totala de 24135.07 ron, plati ce nu au fost concretizate,consideram ca intelegerea avuta cu societatea [editat] de stingere a debitului restant si acordare a transferului de propietate a fost incalcata,[editat] nemaiavand niciun fel de obligatii “
“In continuare ,societatea dumneavoastra datoreaza costurile aferente serviciilor prestate de catre colaboratorii nostrili, carora a fost predat dosarul pentru solutionare”

Se pare a fi o afirmatie total gresita si fara multa logica,avand in vedere faptul ca toate sumele restante au fost platite in contul [editat] Leasing pan ape 21 Septembrie !

Asadar,[editat] Leasing refuza sa elibereze actele de propietate ( deja de o luna ) si ne cer 2400 Ron ( fara factura ) drept comision la aceasta firma de recuperari care nu a ridicat un deget pentru a recupera sumele datorate.
Mai mult, reprezentantul firmei de recuperari ne ameninta cu executor daca nu platim aceasta suma.

As dori niste pareri daca se poate.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Parerea mea e ca nu o scoateti la capat, amiabil. Firmele de leasing, ca de altfel toate bancile, au "dreptatea" lor. Faptul ca ati avut intelegeri verbale cu functionarii bancii, nu va ajuta. Ei discuta pe termene de plata, pe clauze contractuale, etc. Cred ca cel mai bine platiti diferenta, pentru ca in caz contrar tot va trebui sa cheltuiti bani cu avocatii.
Deci,dupa evenimentele mentionate pe site-ul dumneavoastra am angajat o avocata.
A trimis o scrisoare cu curierat la [editat] Leasing.Bineinteles ca a ramas fara raspuns, si bineinteles ca D-na [editat] a continuat sa ignore orice telefon ( fie pe mobil sau la birou ) .
Intre timp [editat] Leasing a prelungit asigurarea casco cu un an intreg, fara sa ne intrebe de parere sau macar sa ne anunte. Ne-am trezit direct cu deconturi.
Saptamana trecuta ne-au anuntat fostii vecini din Deva ( unde am avut sediul acum 3 ani ) ca avem o corespondenta.Spre surprinderea noastra a fost de la un executor din Deva care a preluat dosarul de la un executor din Bucuresti. Ni s-a cerut sa aducem autoturismul la Deva in maxim o zi ! ( in conditiile in care masina nu are RCA si nici macar numere rosii ) .Avocata noastra s-a prezentat la executor si i-a prezentat situatia de plata.A constatat si dansul ca de fapt nu are ce sa execute din momentul in care masina este achitata integral.
Am sunat la [editat] leasing si am cerut o programare pentru audienta la d-le director [editat]. Reprezentantul a ocolit subiectul elegant si ne-a reamintit ca avem o restanta de doua deconturi ( din prelungirea contractului cu [editat]) si un litigu.Am cerut din nou programare.Am fost pus in asteptare .Cand a revenit,ne-a anuntat ca cineva de la “recuperari” ne va suna. Binenteles ca au fost doar vorbe in vant.
Asadar, astazi , 2 Noiembrie, am plecat cu avocata la Bucuresti, sa vedem ce putem face la [editat] Leasing.Dupa o ora si jumatate de asteptare ne-a primit un domn pe numele [editat],Legal Advisor- Collection Manager. Probabil ca dansul a terminat o facultate de drept, dar una de bun simt, nu a terminat.
Avocata noastra a prezentat punctul nostru de vedere.La argumentele aduse acest domn ba tragea din umeri ba se stramba.
Cateva lucruri care ne-au socat :
1.I s-a aratat corespondenta cu d-na [editat]. Raspunsul dansului a fost ca aceste emailuri sunt scoase din context .I s-a aratat adresa de la [editat] Leasing semnata de manuta lui si de catre D-l [editat].In aceasta adresa este mentionata conversatia cu d-na [editat].
2.Am intrebat pe acest domn, de ce a fost trimis dosarul la executor ? Raspunsul a fost ca contractul s-a reziliat .Ca si concluzie, intelegerea cu [editat] Leasing facuta cu d-na [editat] este nula. Am intrebat daca [editat] Leasing vrea si banii si masina ?? La aceasta intrebare d-l a raspuns, tineti-va bine… “DA” ! Deci d-lui ii s-a parut normal sa incaseze 40,000 euro, din care cca. 8000 euro profit si sa ramana si cu masina. La acest raspuns i-am spus d-lui ca acest lucru se numeste FURT, la care dansul ma intreaba “Cand ati semnat contractul ce a fost ? “ Nici pana acum nu imi dau seama daca dansul era pus pe glume sau chiar ne acuza cumva fara nici o baza de furt (!? ) prin simplul fapt ca am semnat un contract de leasing.

3.Am intrebat daca exista vreo factura de la firma de recuperari.Raspunsul :"Vreti factura? Va fac acuma.Dar daca o fac o si platiti ? "

D-l ne-a zis ca a tras 3 concluzii din discutia cu noi :
1.[editat] Leasing nu stie sa se comporte cu clientii
2.Actionam in instanta
3.Apelam la media

Am intrebat daca d-l [editat] este in cladire. Ne-a intrebat daca avem programare. Am spus ca nu avem fiindca ni s-a refuzat elegant o programare si ca a ramas sa ne sune cineva din departamentul dansului.Mare a fost surpriza dansului cand a auzit acest lucru. S-a oferit sa coboare jos cu noi la receptie ca sa facem o programare fiindca “ va dati seama ca dansul este un om ocupat, si poate sa fie liber astazi sau poate nu “. Am preferat sa plecam.
Deci,cam asta a fost intalnirea noastra cu reprezentantii [editat] Leasing. Multa batjocura,tragere din umeri, refuz de a recunoaste o intelegere, crearea unei atmosfere de genul “ Eu sunt mult mai destept ca voi si mai uit de sus in jos , pe voi, cei de la provincie”.

Frumos nu ? Asa se trateaza clientii in Romania.
:offtopic: interventie moderator

User element94, va rog frumos sa nu mai folositi in mesajele dvs. denumiri, identitati de persoane fizice/juridice.In acest forum se discuta ideea si nu persoana.
Va rog sa va editati mesajul in acest sens.
Va multumim anticipat pentru intelegere.
Iuliana Cermak, Avocat
cermak gruianu a scris:

:offtopic: interventie moderator

User element94, va rog frumos sa nu mai folositi in mesajele dvs. denumiri, identitati de persoane fizice/juridice.In acest forum se discuta ideea si nu persoana.
Va rog sa va editati mesajul in acest sens.
Va multumim anticipat pentru intelegere.

Buna.
Cred ca in acest caz lumea trebuie sa stie despre ce firma este vorba si cu cine are de a face.Daca cineva doreste pot trimite si documentele noastre pentru verificare.
Buna ziua. Doamna Cermak v-a spus un lucru la care tinem foarte mult, fiind mentionat in regulamentul de postare. Aici nu se face nici reclama, nici anti-reclama, nici imagine (pozitiva sau negativa). Aici cautati un raspuns juridic, iar nu informati alte persoane cu cine au de-a face. Am sa va editez eu mesajele si va rog ca pe viitor sa tineti seama de regulile forumului, inclusiv aceea de a nu cita mesajul anterior: www.avocatnet.ro/content/tag...
Multumesc pentru intelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot lua societatile de recuperari? galosmarius galosmarius Buna ziua!As dori sa stiu ce masuri pot lua societatile de recuperari importiva sotiei mele care are 3 credite transferate catre societatile de recuperari si o ... (vezi toată discuția)
Executarea silita; leasing auto bigbos bigbos pe scurt am avut un leasing auto si m-au executat silit eu le-am platit datoria cit au cerut si la scurt timp dupa achitarea sumei am primit o factura cu ... (vezi toată discuția)