avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire gard cu autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire gard cu autorizatie de constructie

Buna ziua,

In vara intentionez sa cumpar un teren. Cel mai probabil voi cumpara ceva in localitatile din judetul Ilfov (Domnesti, Clinceni, etc.), intravilan dar in mijlocul campului, cum se zice. Probabil ca terenul nu va avea garduri. Am vazut oferte la terenuri parcelate si cred ca voi cumpara o parcela.

1) Daca vreau sa construiesc gard integral pe terenul meu, nu pe hotar si platit integral de catre mine, am nevoie de acordul vecinilor? In cazul asta vecinii au vreun drept asupra gardului?
2) La cumpararea terenului, pot sa pun conditii de genul "inaintea finalizarii tranzactiei, vanzatorul sa obtina acordul scris al vecinilor pentru constructie gard si eventual cladire conform unor dimensiuni, materiale si proiecte prezentate vecinilor"? Adica stabilim clar inainte ce o sa construiesc. Au vreo valoare aceste documente daca s-a schimbat proprietarul in urma tranzactiei? Adica nu vreau sa cumpar ceva si sa ma trezesc ca nu pot sa fac sau ca trebuie sa modific proiectul pentru ca stramba un vecin din nas.
Cel mai recent răspuns: DT2005 , utilizator 20:40, 5 Februarie 2018
Aceste ambitii va pot costa in viitor. Gardul se construieste doar pe limita granitei, altfel riscati sa ramaneti cu o suprafata mai mica si oricum gardul e comun .
La cumpararea terenului nu puteti pune conditii vecinilor, veti face un proiect cu firma autorizata pentru tot ceea ce doriti sa construiti si doar Primaria este cea care va da acordul pentru construire daca se respecta conditiile legii privind disciplina in constructii.(regim de inaltime, distanta fata de hotar , panta acoperisului etc .)
Nu pun conditii vecinilor. Am specificat acolo de vanzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru zid de sprijin leorot leorot Buna ziua, Am un teren in panta, cu o latime mica, de 10 metri. Doresc sa construiesc o parcare pe acest teren. Fiind in panta, terenul ma obliga sa fac ... (vezi toată discuția)