avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gaj imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gaj imobiliar

Buna seara
La un inprumut cu acte notariale pentru o perioada stabilita primind ca gaj o suprafata de teren.
Daca nu mi se restituie imprumutul in perioada stabilita, terenul in gaj intra in proprietatea mea ca si cand las fi cumparat fara sa umblu la judecatorie sau primarie pentru a se inscrie pe numele meu? Deci aceasta poate fi socotit o modalitate de cumparare?

Va multumim!
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 21:50, 4 Februarie 2018
Sunt aplicabile dispozițiile lui 2460 cod civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un bun imobil care a fost instrainat anterior unei terte persoane prin inscris sub semnatura privata Giulia71 Giulia71 Buna seara!Va solicit si eu ajutorul intr-o problema .Acum 1 an i-am imprumutat o suma de bani unei cunostinte ,imprumutul nu l-am facut la notariat ci l-am ... (vezi toată discuția)
Cum pot intabula terenul de langa casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Am o poveste cam incurcata, poate cineva cu buna credinta imi spune ce am de facut pentru a descurca incurcatura. In 2000 am cumparat o casa cu ... (vezi toată discuția)
Probleme -fond funciar iuliamariana iuliamariana Buna seara! Va relatez o situatie si poate primesc un sfat ce ar trebui sa fac? - a fost intocmit un titlu de proprietate de mostenire pe numele meu si ... (vezi toată discuția)