avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returanrea produselor facute la comanda
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returanrea produselor facute la comanda

Buna ziua! Am un atelier in care produc incaltaminte la comanda. Clientul isi alege modelul, tocul , culorile etc. Totul se face pe masura clientului, sunt cazuri in care aun picior este mai mare ca celalalt. Acesta are dreptul sa returneze produsul chiar daca el si a personalizat comanda? Pe motive de genul am ales un toc prea mare, nu imi place cum am combinat culorile. Este posibil ca eu sa nu le mai vand niciodata. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Luiza S, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luiza S , utilizator 11:27, 5 Februarie 2018
Banuiesc ca aveti un regulament de returnare produse. Avand in vedere ca le concepeti la comanda, puteti dispune prin regulament sa nu acceptati returnarea produselor. Sunteti obligata doar la garantie. Daca produsul nu are defectiuni - puteti sa nu il acceptati retur. Corect este sa le comunicati clientilor, alaturi de garantie, faptul ca nu pot returna produsele - avand in vedere ca sunt custom.

Multumesc frumos pentru raspuns! Imi puteti spune si o lege, ceva unde este scris acest lucru, sa le pot dovedi ca este legal sa am doar in regulament si alaturi de garantie mentionat acest lucru?
Company Advising a scris:

Banuiesc ca aveti un regulament de returnare produse. Avand in vedere ca le concepeti la comanda, puteti dispune prin regulament sa nu acceptati returnarea produselor. Sunteti obligata doar la garantie. Daca produsul nu are defectiuni - puteti sa nu il acceptati retur. Corect este sa le comunicati clientilor, alaturi de garantie, faptul ca nu pot returna produsele - avand in vedere ca sunt custom.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personalizarea in sensul legii/jurisprudentei ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Cine s-a lovit si cunoaste interpretarea OPC, dar mai ales a instantelor de judecata in ceea ce priveste [b]produsele personalizate[/b] care sunt ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului grf grf Buna ziua, In baza oug 34/ 2014 articolul 16 fiind un magazin online cu lucruri realizate pe comanda in urma conversatiei cu clientul telefonic sau in mail, ... (vezi toată discuția)
Returnarea in termen de 30 de zile a produselor cip204 cip204 Buna ziua, Vand on-line CD/DVD-uri marca proprie ce sunt personalizate pentru fiecare client in parte,chiar daca au acelasi continut. De la print-ul ... (vezi toată discuția)