Am si eu o mica problema legata de deschiderea unei firme, poate imi puteti da un sfat. Caut de ceva timp un sediu pentru aceasta firma (nu foarte mare) si am gasit pentru moment doua oferte convenabile. Insa, in ambele cazuri, era vorba de birouri in case unde mai exista deja o firma, a proprietarului si mi s-a spus ca nu se poate deschide sediu ci doar punct de lucru (am inteles ca ar fi vorba de o nous legislatie care zice ca nu se poate deschide intr-o casa sau apartament mai mult de o firma).
As avea doua intrebari:
1) ar exista totusi o solutie pentru deschidere sediu si in ce conditii? Eventual o intabulare separata (sa apara casa cu doua apartamente) etc?
2) in caz contrar, care ar fi cea mai simpla solutie pentru a deschide un sediu de firma unde sa nu se lucreze (din cate am inteles exista doua tipuri de sedii: unde se presteaza activitate si unde nu se presteaza activitate - cel de-al doilea este si mai usor de deschis deoarece nu ai nevoie de autorizatie de mediu etc) dupa care sa fie deschis un punct de lucru intr-un alt spatiu? Ma gandesc la inchirierea unui spatiu foarte mic care sa fie folosit doar pentru curier sau poate chiar o adresa postala etc Orice sugestie este binevenita :-)
1)legat de infiintarea sediului intr-o casa aceasta este posibila daca se numeroteaza apartamentele sau camerele si vii cu schita in fata judecatorului si arati care anume camera sau ap. este sediul tau social;
2)nu exista mai greu/mai usor cu /fara activitate. depinde de obiectul de activitate pe care il declari la sediul social. ca sa iti deschizi mai tarziu un punct de lucru costa alti bani si oricum trebuie sa obtii autorizatiile pentru el. sfatul meu ar fi sa iti deschizi sediul social cu activitatea pe care o desfasori de la inceput(de la infiintare), daca ai aceasta posibilitate.
In legatura cu primul raspuns, aveti idee cat de complicat ar fi pentru proprietar sa numeroteze apartamentele? Vreau sa zic se poate face doar printr-o simpla declaratie si doua cutii postale sau trebuie intabulare pentru cele doua apartamente?
In legatura cu judecatorul, acesta decide daca sediul e okay cand se depun documentele de firma sau se poate afla raspunsul acestuia in prealabil? Deoarece consider ca este riscant sa inchei un contract dupa care sa aflu ca judecatorul nu accepta (chiar daca intr-o locatie camerele sunt chiar izolate de restul firmei deci nu ar fi o problema sa delimitez spatiul).
dupa cum va spuneam, nu este o procedura grea cea a numerotarii apartamentelor, pentru ca, proprietarul va trece chiar in contractul de inchiriere adresa cu numar de apartament si este de ajuns(ex: calea rozelor nr. 15 ap.1 ). va mai trebui sa dea insa o declaratie(chiar daca proprietarul incheie acest contract) prin care sa arate ca nu exista asociatie de proprietari sau locatari si ca ei sunt singuri vecini(daca este conform cu realitatea). raspunsul legat de accepatarea sediului il primesti de la judecator la termen. ai insa posibilitatea sa vezi daca exista si alte firme pe acea adresa tot in Reg. Com. exista un birou unde poti primi un raspuns legat de unicitatea sediului.
Sediu
stanbogdan23
Buna ziua , locuiesc intr-un apartament inchiriat . vreau sa imi deschid o firma si vreau sa fac ca sediu social si administrativ al societati in apartamentul ... (vezi toată discuția)