avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Decizie de impunere anuală pe venitul din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Decizie de impunere anuală pe venitul din închiriere. E corect să-mi ceară mie proprietarul s-o plătesc?

Cine trebuie sa achite decizia de impunere anuala pe venit: eu, chiriasul sau proprietarul (am locuit cu chirie anul trecut pana in august si luna aceasta m-a sunat fostul proprietar ca mi-a venit o hartie de la ANAF adica)? Decizia de impunere anuala pe venit si ca eu trebuie sa o achit)
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 18:49, 23 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Proprietarul. E venitul lui așa că e și impozitul lui.

Bun dar si eu sau doar proprietarul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati prevazut in contractul de inchiriere o prevedere referitoare la acest aspect?
Este venitul proprietarului si este obligatia lui.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu avea cum sa prevada asa ceva in contractul de inchiriere, adica sa declare si sa plateasca chiriasul ceva ce trebuie sa faca proprietarul. .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde pe numele cui este hartia de la ANAF. Puteti sa verificati daca aveti vre-o datorie la ANAF, mergeti cu cartea de identitate la Ghiseul unic de la ANAF , acolo va spune daca aveti vre-o datorie sau nu. La veniturile din chirie se plateste impozit si contributie la asigurarea de sanatate. Aceste plati sunt in sarcina celui care a incasat banii din chirie .

Alte discuții în legătură

Plata impozite garsoniera inchiriata ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, scurt si la obiect. Sora mea, sta in chirie. Cine trebuie sa suporte achitarea taxei de salubrizare, si a impozitelor aferente garsonierei unde ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimat 220 bibibossu bibibossu In data de 06.02.2012 am depus, eu si sotia, Declaratia privind venitul estimat 220, pentru veniturile din inchiriere apartament pt 1 an (perioada de ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament noriszah noriszah Vreau sa inchiriez un apartament intre luna decembrie 2017 si iunie 2018 . Este necesar completare declaratie anaf pentru inchiriere apartament daca am sub un ... (vezi toată discuția)