avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Investiție Asociație de proprietari: WC pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Investiție Asociație de proprietari: WC pentru angajați la subsol, în spălătoria blocului. Aveți așa ceva în asociația dumneavoastră?

Da asa este , nu este o gluma . Acum cateva zile a avut loc adunarea generala a asociatiei de proprietari si la citirea acelui Raport prezentat de Presedintele , mi a atras atentia o suma la investitii !
Dupa prezentare Raportului am intrebat despre ce investitie este vorba , raspunsul : se construieste un wc la subsol in spalatorie pentru angajatii din asociatie , dar nu este nicio problema caci pe proprietari nu ii costa nimic , avem fond special de repararii ( din chirii )
Am intrebat despre suma de ce asa de mult - 6000 lei - da ati citit bine , pai 1200 lei s a cumparat o pompa pentru nu stiu ca sa ridice ... apa, materiale ( gresie , flitinguri etc ) vreo 1500 lei si restul manopera !
Va intreb : la Dumneavoastra in asociatie aveti asa ceva ? sau ca pe el l am intrebat daca era necesar asa ceva , poate cineva sa mi raspunda : exista vreo directiva ca asociatiile de proprietari sa dispuna de asa ceva ?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 14:39, 7 Februarie 2018
A prezentat vreo autorizatie de construire, a mentionat ca trebuie obtinuta autorizatia sau nu stie ca trebuie schimbata intai destinatia incaperii in care isi va instala tronul?
Pentru a construi un wc in subsolul blocului trebuie sa obtina autorizatie de construire, se modifica destinatia incaperii, aduc modificari constructive instalatiilor, etc.
Din relatere se intelege ca pompa a fost deja achizitionata.
Investitia a fost aprobata de catre proprietari in bugetul de anul trecut?
Cati angajati are asociatia si cate ore lucreaza pe zi pentru asociatie?
Onor Presedintele a prezentat adunarii generale temeiul legal al "investitiei"?
In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa prezinte documentele justificative pentru sumele consmnate in raport
Pompa nu poate ridica faianta si nu este necesara pentru transport fitinguri
Haideti sa o luam metodic , daca este cazul dar acici este vorba de haz !
Nu cred ca are autorizatie de constructie , de aceea am considerat sa solicit parerea Dumneavoastra
Toate materiale au fost achizitionate , pai constructia este pe terminate , cand v a fi gata , sper sa fac o fotografie - drept sa va spun , imi este rusine , ce fac acestia
Dupa cate am inteles aceasta pompa este folosita ( nu pot sa spun ) ca fiind locul mai jos , sa ridice ...
Cati angajati are asociatia :
- 1 administrator care locuieste in bloc
- 2 femei serviciu externe
-1 casier care locuieste in bloc
- 1 cititor apometre , care este si casier
-1 contabil extern
-1 presedinte din bloc
-1 cenzor din bloc
Blocul are peste 40 ani de cand a fost construit.
Daca onor Presedinte a prezentat adunarii generale temeiul legii ? pai legea o fac ei , nu v am spus care este fondul de salarii la 31.12.2017 - 9400 lei si acum cu noua legislatie cred ca depasim 11500lei , pai nu este bine ? de ce sa mai mergi la serviciu sa te scoli la ora 5 cand ma sculam eu si unii dintre Dumneavoastra , doar am vrut /dorit democratie
ynocentta , am facut multe petitii , nu raspunde , sau daca raspunde , da un raspuns pe langa , sau spune asa a decis comitetul , o sa spuneti : sesizati serviciul din primarie - decat sa mergi acolo ,mai bine daca te tin buzunarele mergi in instanta , dar si aici iti da dreptate , adica o hotarare dar daca ei nu o respecta , ce poti sa faci ?
Acum trecem de la una la alta , nu vroiau sa mi puna la dispozitie unele documente , hotarari ale unei adunari generale neconforme cu statutul si legea 230/2007 , am mers in instanta , am castigat ( aviz amatorilor ) nu sau supus hotararii acum i am dat din nou in judecata unde am termen peste cateva saptamani .
Adica trebuia sa tina adunarea generala pentru alegerea com .ex, unde in statut prevede un numar de membri si ei functionau mai putin ( un presedinte , un vicepresedinte si un votant ca sa faca jumatate + 1 ) au facut intampinare ca vezi Doamne se vor conforma in adunarea care a avut loc , pentru aceasta a depus sun convocator convocator care prevedea acel punct , dar ce sa vezi , au sarit peste acel punct cu toate ca a fost pe ordine de zi si spunti ce pot sa mai fac .
Acum sa revenim la oile noastre , asa cum am spus constructia este pe terminate pentru ca nu a stiut nimeni sau chiar daca a stiut cineva cand a mers pe la subsol nu a dat importanta mergand ce premiza ca se repara ceva si uite asa ne treziram cu wc la subsol .
Acum va mai intreb : ce mai pot face ? o pot considera reparatie asa cum prevede acel articol ( 24 alin. 6 din H,G,nr 1588/2007,acum s ar putea sa aiba dreptate ca aici scrie ca se va utilza in exclusivitate pentru imbunatatirea confortului si eficientei condominiuluisi nici decum pentru intretinera si reparare proprietaii comune ) ca pentru cheltuirea banilor din acel fond trebuie sa ai aprobarea proprietarilor ? pentru ca este o suma frumusica si cu acei bani se putea face altceva , nu ......
Am gasit intelegere de la unii proprietari care au participat la adunare care nu au fost de acord cu investitia , dar au avut ei mai multe vuvuzele .
O zi buna va doresc
,
eugarizan a scris:

1200 lei s a cumparat o pompa pentru nu stiu ca sa ridice ... apa, materiale ( gresie , flitinguri etc ) vreo 1500 lei si restul manopera !


Se inteleg suficient de clar costurile, 1200 pompa pentru "ridicatul" apei si resturilor gandirii angajatilor (presedintele cel mai probabil isi va folosi closetul propriu), 1500 materialele (gresie, fitinguri), restul manopera.

Schimbati-l domnule cat mai urgent, si pe el si pe cei din comitet, la anul va veti pomeni ca investeste in construirea unui cotet pentru cresterea porumbeilor pe terasa blocului, tot din chirii.
O "investitie" facuta in bataie de joc, cheltuirea banilor proprietarilor pe prostiile unor tampiti alesi in functii de conducere. Spuneti-i sa construiasca o latrina in spatele blocului, iesiti mai ieftin.
Mare e gradina Domnului si multi prosti ii sar gardul!
Pai nu v am spus ca tocmai a avut loc adunarea generala si au fost alesi tot ei ! si ca ce este mai grav nu respecta o hotarare judecatoreasca ! adica in hotarare se spune sa se tina adunarea generala si numarul membrilor com ex sa fie conform prevederii din statut si ei au ignorat pur si simplu ? adica aveau acel punct pe ordinea de zi si nu l au mai discutat ci au trecut la alegerea noului com. ex care 99 % sunt aceeasi ( 5 ) au indus in eroare organele judecatoresti prin atasarea la intampinate a acelui convocator unde se specifica acest lucru ? despre ce vorbim .
Pai cine sa l schimbe cand raspunsul este dat ,ca multi .... sar gardul , dar pana atunci ce pot sa fac eu sa il impiedic sa nu mai comita asemenea prostii , pai si latrina aia din spatele blocului tot o prostie este .
Cum sa fac sa il aduc cu picioarele pe pamant , de fapt nu este el de vina , avem un administrator care face toate invartelile si el aproba - i am spus de nu stiu cate ori sa nu se mai ia dupa aceasta gasca , nu vrea sa asculte , se multumeste ca primeste vreo 500 - 600 lei indemnizatie si nefacand nimic accepta orice .

Alte discuții în legătură

Convocare adunare generala ContSters122354 ContSters122354 in urma unor nereguli depistate in asociatie , pot sa convoc o adunare generala extraordinara, cu proprietarii din scara mea? neregulile au fost verificate ... (vezi toată discuția)
Firma de curatenie in loc de femeie de serviciu? Rasarit Rasarit Buna V-as intreba daca in asociatiile dv de proprietari folositi firme de curatenie in loc de femei de servici si la ce fel de costuri se ridica prin ... (vezi toată discuția)
Abuzul de functie al administratorului diana_ghilencea diana_ghilencea Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% ... (vezi toată discuția)