avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, moștenitori nedeclarați
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, moștenitori nedeclarați

Am o intrebare : tatal meu sa despartit de Mama mea cind aveam eu virsta de un an , dar noi am fost 3 surori ,Apoi tata sa recasatorit cu mama mea vitraga care avea si ea din casatoriea anterioara 2 copii (o fata si un baieat ).apoi tata cu mama vitraga AU mai facut ( 2 copii ) care unul dintre frati mei a murit. . Intrebarea mea este eu am fost plecata mai bine zis maritata in Turcia tatal meu a facut act vinzare cunparare Baieatul lui mama vitraga care El nici nu a trait in casa cu noi. La notar a spus ca are doar 2 baieti si alti nu mai are .in 2005 tata a decedat. Eu nu am stiut nimic . Ce pot sa fac ??? Datimi un safat va rog din tot sufletul. Mau last pe Drumuri.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:59, 6 Februarie 2018
Va multumesc ...deci nu mai am ce face ! O seara frumoasa va doresc

VALENTINA MITEA a scris:

Dacă nu va înțelegeți cu rudele,slabe speranțe sa obțineți ceva.Pe vechiul cod,în 2005 termenul de opțiune succesorala era de 6 luni,adică trebuia sa sati o declarație la notar ca acceptați succesiunea. Nu toți cei cu vocatie ajung sa mosteneasca efectiv.

Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Dsni, utilizator
Dacă ați contribuit la înmormântare înseamnă ca ați făcut acte de acceptare tacita și se accepta în lipsa declarației de acceptare.Încercați amiabil,altfel trebuie sa începeți un proces care va dura minim 1 an.Trebuie sa aveti martori ca ați contribuit la înmormântare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.am o întrebare vă rog ptr.un avocat specialist in ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună ziua.Am o întrebare vă rog ptr.un avocat specialist in drept civil.Mama mea este unica moștenitoare după bunicii mei și tatăl meu vitreg.Eu Sint ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andynagy13 andynagy13 am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)