Actul poate fi atacat, fiind valabil in masura in care nu incalca cotitatea disponibila.Sotul ar putea avea drept asupra imobilului, in lipsa de stipulatie contrara, fiind aplicabil regimul comunitatii legale, conform caruia bunurile dobandite in timpul regimului comunitatii legale de catre oricare dintre soti, sunt de la data dobandirii lor, bunuri comune in devalmasie ale sotilor.
Poate fi atacat daca incalca cotitatea disponibila. Sotul poate avea un drept numai daca este trecut in conractul de donatie ca si beneficiar, altfel donatia este facuta in nume propriu, adica este doar a d-voastra.
Si daca imi face act de vanzare- cumparare? Se incalca cotitatea pt ca e singurul bun pe care are acte. Mai are terenuri dar sunt trecute la rolul sau si nu are act pe ele.
AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN a scris:
Poate fi atacat daca incalca cotitatea disponibila. Sotul poate avea un drept numai daca este trecut in conractul de donatie ca si beneficiar, altfel donatia este facuta in nume propriu, adica este doar a d-voastra.
Donatie
carp florin
anul trecut tatal meu adevenit mostenitor pe o lot de pamant pe care este construita o casa,acum vrea sa imi faca o donatie ca sa platim mai putin.Pe mine ma ... (vezi toată discuția)