Sotia mea trebuie sa nasca la sfarsitul lunii martie. Cu cat timp inainte trebuie sa anunt angajatorul ca intru in concediu paternal? Pot intra in concediu imediat dupa ce naste sau trebuie sa astept sa i se termine ei concediu de lauzie?
Va multumesc.
Sotia mea este momentan in concediu prenatal. Dupa ce naste si trece concediu de lauzie (post natal, cel obligatoriu de minim 46 de zile dipa nastere, etc nu stiu cum se mai numeste) eu doresc sa intru in concediu pentru cresterea copilului timp de 2 ani.
1. Cu cat timp inainte trebuie sa anunt angajatorul? Este vreo lege la un termen minim?
2. Cand pot sa intru in concediu? Sotia mea naste la sfarsitul lui martie si are concediu pana in 19.05.2018 dupa care ori se intoarce la lucru ori demisioneaza. Pot sa intru in concediu imediat ce se naste copilul sau trebuie sa astept sa termine ea concediu de lauzie?
Multumesc.
Prenatal sau somaj
hadasssa
buna ziua! Sunt intr-o situatie dificila: pe data de 3 ianuarie ar trebui sa intru in prenatal iar seful meu mi-a spus sa aleg dintre prenatal si somaj de la 1 ... (vezi toată discuția)