avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatul poate reprezenta fara contract?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatul poate reprezenta fara contract?

Un avocat poate reprezenta in instanta clientul fara un contract de asistenta juridica, doar cu imputernicire avocatiala? si ulterior sa solicite semnarea contractului cu un onorariu foarte mare?
va multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 00:15, 11 Februarie 2018
Nu
va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imputernicirea se emite după semnarea contractului și face dovada existentei acestuia.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
avvalentina, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de asistenta juridica face dovada raporturilor contractuale dintre avocat si client,imputernicirea este data numai in baza si ulterior contractului de asistenta juridica.
Buna seara!
Avocatul are obligatia inregistrarii Contractului de asistenta juridica in Registrul de evidenta, si trecerii nr. de inregistrare din registru, pe contract, la rubrica respectiva (art. 6 din Contractul de asistenta juridica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul ne-a cerut să semnăm două contracte necompletate, cu scuza că a fost prea ocupat, iar după aceea a susținut că am semnat doar unul. cum aș putea să-l reziliez? Încă nu a depus dosarul nicolici32 nicolici32 Buna seara, am avut un proces de locuinta pe legea 112 pe care l-am pierdut iar acum pregatesc actele pentru despagubire cu ministerul de finante, am avut o ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea mandat de reprezentare ca avocat ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua.as vrea sa stiu daca un avocat poate reprezenta intr-un proces civil pentru partaj o persoana care este urmarita penal, fugita din tara ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata constand in onorariu avocat pentru redactare actiune ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Pot cere cheltuieli de judecata onorariu avocat daca acesta doar mi-a redactat cererea de chemare in judecata? (contracost desigur) Mai departe ... (vezi toată discuția)