avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Care sunt consecintele neanuntarii bancii la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Care sunt consecintele neanuntarii bancii la schimbarea locului de munca in cazul unui credit in derulare?

Buna ziua. Am nevoie de un sfat pertinent in legatura cu urmatoarea situatie:

In aprilie 2017 am contractat un credit in lei, in valoare de 14000ron de la BCR, pe o perioada de 5 ani, cu dobanda fixa.. La momentul respectiv, am obtinut creditul pe baza unui contract pe perioada nedeterminata de la fostul loc de munca. Intre timp, in octombrie 2017 nu am mai suportat presiunile exercitate de fostul angajator pentru ca descoperisem niste nereguli in firma, asa ca am fost nevoit sa imi dau demisia.

Intre timp, am cautat alt job, dar nu am reusit sa ma angajez instant, cum ai pocni din degete si mai ales, pe un contract pe perioada nedeterminata. Am stat 28 zile pana am gasit un job, cu un contract pe perioada determinata. Intre timp, am toate ratele achitate la zi, fara restante.

Insa, nu am anuntat banca cu privire la schimbarea locului de munca fiindca ma asteptam deja la ce urma sa se intample. Nu vroiam sa fiu dat in judecata si sa fiu dator zeci de ani si nici nu se punea vorba de o reesalonare din cauza ca aveam contract pe perioada determinata de 6 luni.

Acum doua luni, atunci cand vroiam sa depun bani in contul curent pentru a acoperi rata, am constatat ca banca a si aflat ca ceva este in neregula, ocazie cu care mi s-a afisat pe ecranul ATM-ului ca trebuie sa actualizez datele personale.

Repet, intotdeauna am platit ratele la timp, iar sotia mea m-a ajutat sa platesc atunci cand eram in cautare de un loc de munca. Insa, nu inteleg de ce ar trebui sa tac si sa inghit si sa accept presiunile unui angajator corupt doar fiindca se presupune ca voi lucra toata viata la jobul ala....

Acum doua saptamani am fost la un interviu si am gasit un job in domeniul IT, platit foarte bine(cu 50% mai mult fata de suma pe care o castigam la primul job si care a fost acceptata de banca pentru accesarea creditului), de data aceasta cu contract pe perioada nedeterminata. Voi incepe de la sfarsitul lui februarie.

Ce risc sa patesc? Ce ar trebui sa le spun celor de la BCR?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:16, 10 Februarie 2018
Cred ca va faceti probleme mai mult decat este necesar. Problematica actualizarii datelor personale este reglementata prin norme BNR si se adresaza tuturor clientilor bancii si nu doar celor care au credite si se refera la orice fel de date despre client, respectiv adresa, numar de telefon, etc si nu exclusiv la schimbarea locului de munca. Cred ca in situatia dvs este pur si simplu o coincidenta intre ce aveti dvs in cap si ce s-a intamplat in fapt. Grija dvs cea mai mare trebuie sa fie plata ratelor la timp. Nu va poate obliga nimeni sa pastrati un anume loc de munca. Cat priveste actualizarea datelor, probabil ca printr-un acord initial semnat, dvs ati acceptat ca in cazul aparitiei unor schimbari sa anuntati si banca, deci in mod normal asa ar trebui sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca - credit prima casa-particularitate JohnyIndraznetul JohnyIndraznetul Buna ziua , Am trimis actele necesare pentru creditul la prima casa in Aprilie anul acesta . Acesta a fost acceptat de fondul de garantare, care mi-a trimis ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa, schimbare loc de munca andand333 andand333 Buna ziua....exista vreo problema daca se schimba jobul cand dosarul prima casa este la fond in analiza? ar fi vorba de o schimbare de firma...locul de munca ... (vezi toată discuția)
Credit bancar cu ipoteca spineanualina spineanualina Buna ziua Ma aflu in situatia urmatoare: socrii mei (niste oameni extraordinari) si-au ipotecat apartamentul in vederea obtinerii unui credit pentru ca noi , ... (vezi toată discuția)