avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Magazin online Romania-Italia
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Magazin online Romania-Italia

Buna ziua, am in plan deschiderea unui magazin online care sa functioneze (sa vanda, sa livreze) atat pe teritoriul Romaniei, cat si in Italia.
Cum se procedeaza?
Se infiinteaza o firma romaneasca cu punct de lucru in Italia? Sau invers?
Taxele si impozitele se platesc separat in cele doua tari?
Voi avea nevoie de un contabil roman si de unul italian?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: RalucaE1 , utilizator 18:01, 6 Februarie 2018
Infiintati un srl in Romania si cu magazinul online si apoi livrarea (si incasarea) oriunde se va face tot din Romania prin firme de curierat. Impozit platiti pentru srl doar in Romania.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc mult,
Precizez ca locuiesc in Italia si as dori sa controlez totul de aici. De aceea lucrurile sunt putin mai complicate si nu reusesc sa ma lamuresc daca este mai bine ca firma sa fie deschisa pe teritoriul Romaniei cu punct de lucru in Italia sau invers.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
RalucaE1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara pt care furnizorul emite factura cu tva. Dida_Calita Dida_Calita Am urmatoarea situatie: Firma mea cumpara din Italia niste produse pe care le dau in consum in procesul de productie al meu. Firma italiana de la care cumpar, ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar albertina elena albertina elena Buna ziua, Am o mare rugaminte si este f. ,f. urgent. Firma mea importa marfa din italia. De curand am primit o cerere de la o firma din romania care doreste ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma administrator strain,fara angajati adriana m adriana m Buna ziua,va solicit ajutorul din nou,nici nu stiu cum sa va explic sa fie cat mai clar:o cunostinta din Italia,are firma acolo,vrea sa deschida o firma sau un ... (vezi toată discuția)