avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie

Buna ziua . La noi la serviciu , un inginer a mers la director pentru niste lamuriri ,directorul la sicanat , iar inginerul a dat in el . Aceasta scena sa produs in cabinetul directorului care este in secretariat , iar de fata erau inginerul sef , secretara si un alt inginer. Dupa acest incident directorul a chemat politia , acestia venind la fata locului , au luat declaratie doar inginerului sef care a si semnat procesul verbal , fara ca inginerul implicat in scandal sa fie chemat si sa-i ia si lui o declaratie , desi acesta era in biroul lui . Dupa cateva zile politia ia trimis inginerului acasa procesul verbal cu declaratia unui singur martor si cu amenda respectiva , mentionand ca a fost amendat pentru scandal si deranjarea ordinii publice in locuri publice .
S a specificat ca are dreptul la contestatie in termen de 15 zile de la primirea actului , fara a se specifica unde trebuie facuta contestatia .
Intrebarile mele sunt :
1. Daca secretariatul unei intreprinderi se considera loc public .
2. Daca politistul avea obligatia sa-l cheme si pe inginerul respectiv ca sa-i ia o declaratie si sa-l puna sa semneze de luare la cunostiinta?
3. Daca inginerul in cauza nu a fost audiat si politistului nu i sa prezentat nici un act de identitate , acesta avea dreptul sa-i foloseasca datele ( CNP ,adresa pentru ai emite acel act cu amenda .
4. De la cati martori era nevoie sa ia declaratii ca sa poata sa-i emita un proces verbal si sa-l amendeze ?
5 . Daca face contestatie va avea oare castig de cauza inginerul , tinand cont ca el nu a dat nici o declaratie ?
6 . Ce sanctiuni poate pati inginerul pentru faptul ca a dat in director in timpul serviciului ?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:56, 6 Februarie 2018
Buna ziua,
in PV de contraventie TREBUIE, conform OG 2/2001 sa fie trecute expres, termenul de contestare, locul unde se depune contestatia, etc.
Il sfatuiesc pe inginer sa conteste PV si sa studieze bine OG2/2001 mai ales art. 15 - 20 sau sa consulte un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scandal dodorel62 dodorel62 Buna ziua . La noi la serviciu , un inginer a mers la director pentru niste lamuriri ,directorul la sicanat , iar inginerul a dat in el . Aceasta scena sa ... (vezi toată discuția)
Semnatura contravenient alexandru78 alexandru78 sunt sofer de taxi si lucrez la un patron. am primit o amenda de la un subinspector de politie la legea 38/2003 . n-am vrut s-o semnez . seful meu era acolo. ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - nespecificarea martorului desi a fost prezent adelin_g adelin_g Buna ziua, Vreau sa contest un proces verbal pentru scandal. Acest scandal a fost provocat reclamant, ca urmare acesta fiind audiat nu a specificat martorul ... (vezi toată discuția)