avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate cel cu uzufruct sa atace donatia facuta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate cel cu uzufruct sa atace donatia facuta?

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu aceasta lamurire.Mama mea a murit iar sora impreuna cu tatal meu au decis sa imi doneze mie apartamentul dar ca sa fie liniste am vrut sa se faca cu uzufruct pe tata.Intre timp mai exact dupa nici 2 saptamani tata a zis ca vrea sa isi refaca viata si din cauza faptului ca eu nu sunt de acord sa vad alta femeie in casa,nu i-am interzis doar am spus ca daca isi doreste asta eu nu pot sa locuiesc acolo.Timp de un an de zile am platit toate contributile la stat si utilitati dar nu am mai putut convietui cu el deoarece ma presa sa plec prin jigniri si scandaluri,A inceput sa se lege si de sotul ca nu il mai suporta si ca il uraste iar in casa lui nu are ce sa mai intre.Asta fara ca sotul sa ii faca ceva,sau inteles bine pana cand dintr-o data a inceput sa zica asta.Cand era cu sotul erau prieteni si cand era numai tata cu mine incepea sa imi spuna numai lucruri urate despre el dar neadevarate pentru ca odata pus in situatia de a discuta toti 3 nu a putut sa spuna decat ca sa dispara din casa lui.Tin sa mentionez ca am si o fetita de 3 ani care e marcata de toate aceste discutii si am decis sa plec ca sa evit un scandal care lua deja amploare.Intrebarea mea este sunt obligata sa ii platesc la tata toate cheltuielile sau sa il intretin ca sa nu risc sa pierd apartamentul ?Desi el este in putere din toate punctele de vedere ?Tin sa mentionez ca nu a dus lipsa de nimic cand am stat cu el,m-am ocupat de tot ce tine de casa si ca lui sa nu-i lipseasca nimic .Mi-e groaza cand ma gandesc ca poate sa piarda toata munca lui si a lui mama din cauza comportamentului lui sau ca e orbit de intentiile unei femei.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:56, 7 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
el e obligat sa plateasca utilitatile , insa fata de asociatie dvs raspundeti, in caz de neplata, pe dvs va cheama in judecata.
Daca donatia este facuta cu sarcina adica,uzufruct trebuie sa respectati intocmai clauzele contractuale.Uzufructul poate inceta la cererea nudului proprietar(dvs) numai in caz de abuz de folosinta a bunului de catre uzufructuar(stricaciuni ori lasa sa se degradeze bunul),pe timpul vietii uzufructuarului acesta are un drept de posesie si folosinta(nu are proprietatea),dar nu-l puteti evacua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct mateimaria mateimaria Doresc si eu un raspuns.mentionez ca sunt casatorita de 16 ani si am 2 copii minori.am mostenit un apartament de la tatal meu iar mama mi a dat partea ei si ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)