avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Locul meu de muncă s-a desființat în timp ce eram ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Locul meu de muncă s-a desființat în timp ce eram în concediu de creștere a copilului. Pot beneficia de șomaj?

De curand am terminat concediul de crestere a copilului si as vrea sa benefeciez de indemnizatia de somaj in continuare. In timpul concediului locul de munca mi s a desfiintat si s a inchis si punctul de lucru. Cum mi se poate incheia contractul de munca ca sa pot beneficia de somaj. Angajatorul imi spune ca trebuie sa stau in preaviz 20 de zile mai intai dar postul meu nu mai exista.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gutu , utilizator 14:52, 15 Februarie 2018
Intr-adevar, va trebui sa stati in preaviz si dupa aceea c.i.m. inceteaza pentru desfiintarea postului (art.65 C.mun.).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
unde scrie in art 65 ca trebuie preaviz?...nu este adevarat...ca sa stea in preaviz ar fi trebuit sa depuna cerere de revenire si sa fie primita pe un post similar celui de pe care a plecat...ori inteleg ca nu s-a intamplat chiar asa..parerea mea
Ati citit art.75 C.mun. ?
da, se vb de dreptul la preaviz, nu obligatia la preaviz...iar ca sa intri in preaviz, trebuie sa fii in campul muncii, nu cu un contract suspendat...adica, ar trebui sa faca cerere de revenire din ccc , apoi sa i se restructureze postul cu sau fara preaviz.
eu asta inteleg....nu e obligatoriu preavizul...este un drept la care se poate renunta.
pentru ca, eu nu inteleg..unde sta in preaviz?...pe ce post daca e deja restructurat?...i s-a oferit un altul conform pregatirii?...si daca nu doreste cu preaviz?...eu vad un drept, nu o obligatie.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
gutu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post-drepturi ale salariatului cgabri_ella cgabri_ella Fiul meu a fost instiintat pe data de 06 iunie 2011 ca datorita situatiei economice a societatii in care lucreaza postul lui se va restructura.In data de ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim, somaj jewel81 jewel81 In firma noastra seful a anuntat un angajat ca din cauza lipsei de proiecte , va trebui sa isi caute altceva de lucru si ca mai are vreo 20 zile. Reactia ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc smartgirl smartgirl Dupa ce imi expira si concediul ptr. cresterea copilului de 2 ani(am nascut in 2010),pot beneficia de ajutor de somaj?Trebuie sa mai lucrez o perioada?Daca ... (vezi toată discuția)