De curand am terminat concediul de crestere a copilului si as vrea sa benefeciez de indemnizatia de somaj in continuare. In timpul concediului locul de munca mi s a desfiintat si s a inchis si punctul de lucru. Cum mi se poate incheia contractul de munca ca sa pot beneficia de somaj. Angajatorul imi spune ca trebuie sa stau in preaviz 20 de zile mai intai dar postul meu nu mai exista.
unde scrie in art 65 ca trebuie preaviz?...nu este adevarat...ca sa stea in preaviz ar fi trebuit sa depuna cerere de revenire si sa fie primita pe un post similar celui de pe care a plecat...ori inteleg ca nu s-a intamplat chiar asa..parerea mea
da, se vb de dreptul la preaviz, nu obligatia la preaviz...iar ca sa intri in preaviz, trebuie sa fii in campul muncii, nu cu un contract suspendat...adica, ar trebui sa faca cerere de revenire din ccc , apoi sa i se restructureze postul cu sau fara preaviz.
eu asta inteleg....nu e obligatoriu preavizul...este un drept la care se poate renunta.
pentru ca, eu nu inteleg..unde sta in preaviz?...pe ce post daca e deja restructurat?...i s-a oferit un altul conform pregatirii?...si daca nu doreste cu preaviz?...eu vad un drept, nu o obligatie.
Somaj dupa ccc
smartgirl
Dupa ce imi expira si concediul ptr. cresterea copilului de 2 ani(am nascut in 2010),pot beneficia de ajutor de somaj?Trebuie sa mai lucrez o perioada?Daca ... (vezi toată discuția)