avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,
am un caz ciudat in familie, o persoana si-a facut testamentul lasandu-i in caz de deces tot ce are, sotiei, acestia neavand copii. (este tanar nici nu se pune problema de deces)
aceasta persoana are 2 frati, cu care in viitor va trebui sa imparta mostenirea parintilor. Intrebarea mea este: sotia acestuia va avea drept asupra acestei mosteniri in vreun fel?
si daca da, cum putem proceda sa nu se intample?

va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
yasmin1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 16:05, 8 Februarie 2018
Pentru ca sotia sa nu aiba niciun drept, este necesar ca sotul sa nu mosteneasca nimic din partea parintilor. Practic, intrebarea dumneavoastra, mergand la origini, ar fi: Cum sa facem ca cel de-al treilea frate sa nu mosteneasca nimic ?
multumesc pentru raspuns, dar intrebarea ar fi: Cum sa facem ca DOAR fratii sa mosteneasca?
De mostenit, doar fratii vor mosteni. Problema dumneavoastra ar fi ca sotia celui de-al treilea frate sa nu-l mosteneasca pe acesta. Ca sotia sa nu-l mosteneasca ar trebui sa nu mai aiba calitatea de sotia la data decesului, dacă vorbim de moștenire legală. Fiind vorba de un testament, acesta poate fi revocat doar de catre cel de al treilea frate sau se poate solicita anularea sa de catre persoanele interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire locuinta laurentiu7005 laurentiu7005 Buna ziua! Eu si sotia mea sintem proprietari ai casei unde locuim.Nu avem copii.Si eu si sotia avem frati/surori care la rindul lor au copii.In cazul ... (vezi toată discuția)
Cum las testament un teren si o casa care inca nu sunt pe numele meu AlinaToma AlinaToma Am unteren obtinut de la primarie prin legea 15/2003 in folosinta gratuita pentru tineri pana in 35 de ani. Am actele de la primarie, este pe numele meu. Am ... (vezi toată discuția)
Testamente intre soti micuta miri micuta miri Buna ziua! Am facut eu si sotul meu testamente separate ,pentru ca,in cazul decesului unuia dintre noi,cel ramas in viata sa mosteneasca ... (vezi toată discuția)