As dori ca in acest topic sa postez experienta mea in infiintarea PFA pe masura ce avansez in procesul de infiintare, autorizare, etc. Fac acest lucru deoarece pana acum am gasit multe diferente fata de Bucuresti de exemplu in relatia cu registrul comertului.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa merg la Registrul Comertului si sa fac rezervarea de nume. Adresa este: Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova
Ploiesti, Str. Vornicei Nr. 4, Cod postal: 100285
Tel.: 0244 / 543.427
Fax: 0244 / 519.631
E-mail: orcph@ph.onrc.ro
Director: Ilinca SIMIONESCU
Obs. Nu va obositi sa cereti informatii telefonice sau pe email pt ca e de prisos.
Revenind, am fost si am completat o cerere de verificare si rezervare a numelui PFA(atentie sa bifati si verificare si rezervare pe acea cerere). Am platit taxa de 14 RON si mi s-a spus sa revin a doua zi.
O alta mentiune este ca in Ploiesti este nevoie de acordul vecinilor pentru sediul profesional al PFA. Formularul se ia de la ORC.
Nu luati formulare de pe pagina www.onrc.ro deoarece, ca la romani, in Prahova acestea sunt putin diferite.
Un alt lucru foarte important(si diferit fata de alte judete) este ca in Prahova codurile CAEN 62XX nu sunt cu norma fixa de venit. Singurele care sunt cu norma fixa sunt 6311 si 6312 pentru care norma de venit pe anul 2009 este de 4500RON. Asadar, inainte de a demara procedura de infiintare interesati-va la Administratia Financiara de codurile CAEN acceptate.
Revin cu o intrebare legata de contractul de comodat. Exista vreo conditie sa fie pe termen limitat sau nelimitat? Stiu pe cineva care a facut PFA in Bucuresti si i s-a cerut explicit un contract de comodat pe termen limitat. Pentru Prahova exista o situatie de genul asta?
Asta scrie in contractul meu, pe care l-am folosit la depunerea actelor. Daca imi dai o adresa de email ti-l pot trimite:
III. DURATA CONTRACTULUI Durata contractului este pe perioada nedeterminata.
IV. OBLIGATIILE PÃRTILOR
Obligatiile comodatarei sunt următoarele:
a) sa conserve bunurile, adica sa se îngrijeasca de ele ca un bun proprietar, achitarea utilitatilor aferente imobilului cazand in sarcina sa (facturile de lumina, caldura, internet, apa calda, apa rece, gaz etc.)
b) să foloseasca bunurile conform destinatiei lor;
c) sa restituie bunurile la termenul stabilit prin prezentul contract comodantului, reprezentantului sau ori mostenitorilor sai.
Obligatiile comodantilor sunt următoarele:
a) să nu o împiedice pe comodatara sa folosească bunurile pâna la termenul stabilit;
b) să restituie comodatarei eventualele cheltuieli efectuate pentru conservarea bunurilor;
c) să plătească despagubiri civile comodatarei pentru viciile pe care le cunoaste, dar nu le-a adus la cunostinta comodatarei;
V. RÃSPUNDEREA COMODATARULUI
Comodatara răspunde pentru deteriorarea sau pieirea în tot sau în parte a lucrului, dacă nu dovedeşte că deteriorarea sau pieirea s-a produs fortuit sau că deteriorarea este consecinţa folosirii potrivit destinaţiei şi fără culpă din partea sa.
VI. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
6.1. Prezentul contract înceteaza de plin drept, fara a mai fi necesara interventia unei instante judecatoresti, în cazul în care una dintre parti :
- nu îsi executa una dintre obligatiile esentiale enumerate la pct. IV în prezentul contract.
- este declaratã în stare de incapacitate de plati sau a fost declansata procedura de insolventa înainte de începerea executarii prezentului contract;
- cesioneaza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeilalte parti;
- îsi încalca vreuna dintre obligatiile sale, dupa ce a fost avertizata, printr-o notificare scrisa, de catre cealalta parte, ca o noua nerespectare a acestora va duce la rezilierea prezentului contract;
6.2. Partea care invoca o cauza de încetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte pãrti, cu cel putin 15 zile înainte de data la care încetarea urmeaza sa-si produca efectele.
6.3. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente între partile contractante.
VII. CAZUL FORTUIT SAU DE FORTA MAJORA
7.1 Nici una dintre părtile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau de executarea în mod necorespunzător - total sau partial - a oricărei obligatii care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majoră, asa cum este definită de lege.
7.2. Partea care invocă forta majoră este obligată să notifice celeilalte părti, în termen de 15 zile, producerea evenimentului si să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecintelor lui.
7.3. Dacă în termen de 30 zile de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părtile au dreptul să-si notifice încetarea de plin drept a prezentului contract fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune - interese.
7.4 Cazul fortuit sau de fortã majorã exclude rãspunderea comodatarei dacã acesta nu a putut prevedea pericolul, dacã nu a folosit bunurile contrar destinatiei si dacã nu le-a restituit comodantilor la termenul prevãzut de prezentul contract.
VIII. NOTIFICARILE ÎNTRE PARTI
8.1 În acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinita daca va fi transmisa la adresa prevazuta în partea introductiva a prezentului contract.
8.2 În cazul în care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire (A.R.) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.
8.3 Daca confirmarea se trimite prin telex sau telefax, ea se considerã primita în prima zi lucratoare dupa ce a fost expediata.
8.4 Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.
IX. LITIGII
Litigiile de orice fel decurgând din executarea prezentului contract de comodat, se vor soluţiona pe cale amiabilă.În cazul în care acest lucru este imposibil, litigiul va fi dedus spre soluţionare instanţelor judecătoreşti de drept comun .
Încheiat astăzi 01.10.2009 conform art. 1560 C.civ. in doua exemplare originale, cate unul entru fiecare parte (art. 1191 şi următoarele C.civ.).
Multumesc mult pentru informatiile oferite, m-au ajutat si iata ca mi-am facut si eu un PFA in Prahova (nu in Ploiesti, insa). Cand am depus dosarul la finante, cei de acolo mi-au spus ca pentru sanatate, somaj si pensii trebuie sa merg in Ploiesti. Imi poti da, te rog, cateva detalii despre unde in Ploiesti trebuie sa ajung pentru acestea ?
Excelente informatiile puse de dumneavoastra si de un real folos!
In cat timp a venit declaratia de impunere de la data infiintarii pfa si cate zile ai la dispozitie sa achiti?
Contract comodat pfa
claudiaP
Spuneti-mi, va rog, daca un PFA incheie un contract de comodat pentru un apartament cu 3 camere unde mai locuiesc si alte persoane, cat la 100 are dreptul de ... (vezi toată discuția)