avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie imobiliara cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie imobiliara cu clauza de intretinere

buna seara , as aveam mai multe intrebari si sper sa ma puteti ajuta . Povestea noastra spusa pe scurt este in felul urmator : in martie 2006 am incheiat cu socrul meu un contrac de donatie cu clauza de intretinere , dar care defapt nu ar fie chiar de donatie pentru ca i-am platit cumnatei mele 10 000 euro partea ei din apartament . Socrul , fiind influentat de *neamuri binevoitoare * , nu mai sta cu noi in apartament din octombrie anul trecut . Am anuntat si Asistenta Sociala , ei il reprezinta , si ne-au spus ca nu-l poate obliga nimeni sa stea acasa , datoria noastra e sa-i prestam serviciile de intretinere la adresa specificata in contract . Asa ca noi practic suntem legati sa stam in Romania cu toate ca am avut cateva oferte de a lucra in strainatate . Acum suntem plecati din tara , dar am anuntat Spas-ul . Intrebarile mele ar fi urmatoarele :

1 .daca el refuza sa stea acasa , poate sa ne oblige sa stam si noi in tara ?
2 . daca ar cere el desfacerea contactului , pe ce motiv l-ar face , mai ales ca noi avem anchete sociale in favoarea noastra ?
3 . si daca noi am cere desfarerea contractului , cat ar costa toate hartiile , si cum ar sta lucrurile cu partea fiecaruia din apartament ?
4 . daca desfacem contractul pot sa-mi recuperez banii de la cumnata mea si cum ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 22:58, 20 Octombrie 2009
In primul rand, contractul de donatie este unul cu titlu gratuit. Socrul ar putea cere revocarea donatiei pentru neindeplinirea sarcinilor la care v-ati obligat.
Nu stiu sub ce forma i-ati platit cumnatei suma mentionata pentru a sti daca o veti putea recupera. Cel mai bine ar fi sa intrebati notarul unde s-a incheiat contractul.
legally a scris:

In primul rand, contractul de donatie este unul cu titlu gratuit. Socrul ar putea cere revocarea donatiei pentru neindeplinirea sarcinilor la care v-ati obligat.
Nu stiu sub ce forma i-ati platit cumnatei suma mentionata pentru a sti daca o veti putea recupera. Cel mai bine ar fi sa intrebati notarul unde s-a incheiat contractul.

Suntem obligati sa-i prestam serviciile la orice adresa vrea el?
oriunde si opricand?
pai asta inseamna ca eu nu mai trebuie sa am copii ca sunt legata pe viata de el !
legally a scris:

Socrul meu nu trebuie sa demonstreze ca noi nu ne-am indeplinit obligatiile din contract?
Si in conventia pe care am incheiat-o cu cumnata mea , aceasta recunoaste ca a primit suma de 10 000 euro reprezentand contavaloarea cotei sale ce i se cuvine cu titlu de mostenire dupa mama , citez " pe care i-am donat-o anterior fratelui meu prin contactul de donatie imobiliara nr........ "
Da, daca neindeplinirea sarcinilor se datoreaza refuzului donatarului de i se presta intretinerea , nu va putea obtine revocarea , ci doar in cazul in care dvs. va faceti vinovata de acest lucru. In aceasta situatie socrul ar putea cere fie executarea sarcinii intretinerii, fie revocarea doantiei cu reintoarcerea bunului donat in patrimoniul sau. Nu stiu la ce adresa si unde ati stipulat sa ii prestati intretinerea, insa , ma tem ca va trebui sa cam ,,fiti legata" de el .In momentul in care ati acceptat donatia sub aceasta conditie, ar fi trebuit sa satiti la ce va asteptati. Practic, atata timp cat socrul este in viata , aveti aceasta obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare donatie crivatgeorgiana crivatgeorgiana buna ziua! problema mea ar fi urmatoarea: soacra mea ameninta k va anula donatia facuta sotului meu, pe apartamentul in care stam noi, donatie care e cu ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie, modificare si recuperare bani rabusanuraluca rabusanuraluca Buna ziua in urma cu un an, la insistentele nurorii mele si a fiului meu cel mic, am vandut un apartament in Tm cu suma de 38000 euro, suma de care ei aveau ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune remuspr remuspr Bună ziua ! Cu ceva timp în urmă socrii mei ,care sunt actualmente în viață și care dețin un apartament și o casă la țară , ne-au făcut acte mie ... (vezi toată discuția)