avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar - cai de atac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar - cai de atac

Apelul introdus impotriva hotărârii data de judecătorie într-un proces de partaj a fost respins ca nefondate. Hotarare definitiva.
Mai exista vreo cale extraordinara de atac a acestei ultima hotărâri?
Cel mai recent răspuns: CAI2010 , utilizator 19:40, 9 Februarie 2018
Posibil contestatie in anulare sau revizuire, evident daca sustinerile/nemultumirile Dvs, dovedite de inscrisurile existente la dosarul cauzei s-ar regasi in cel putin unul dintre cazurile mentionate in codul de procedura civila, pentru formularea unei astfel de cai de atac.
~ Conținut șters la cerere ~
Inca nu am primit hotararea definitiva, nu stiu cum a fost motivata.
Pe scurt speta este urmatoarea:
Suntem 4 frati care am dezbatut succesiunea de pe urma parintilor decedati in anul 1995, respectiv 2004. Masa succesorala:
- Un teren extravilan de aproximativ 1000mp
- O casa compusa din 2 camere si o sala, situata pe un teren de 200mp. Aceasta casa este situata in aceeasi curte cu casa mea personala, fara a fi despartita de vreun gard.
Doua dintre surori au declarat in fata instantei ca-mi lasa mie cotele lor din mostenire, fara alte pretentii, cea de a 3-a, vrea ea toata casa si terenul aferent acesteiaAceasta locuieste la 500km distanta de aceasta casa, iar in decursul acestor ani a adus unele imbunatatiri casei, dar eu sunt cel care a avut grija de casa, a platit impozite, etc. Casa a fost evaluata la 4600ron, iar imbunatatirile aduse de catre sora mea la 10500ron, ceea ce este foarte mult si total neadevarat.
Dupa 3 ani de judecata si bani cheltuiti, s-a pronuntat hotararea in favoarea ei: toata casa si terenul aferent i-au fost atribuite, eu avand obligatia de a plati sulta inclusiv surorilor care au vrut sa cedeze in favoarea mea.
Greseala mea a fost ca nu am schimbat avocatul dupa decizia neforabila data de judecatorie. Am avut incredere il el, m-a asigurat pana in ultima clipa (o zi inainte de afisarea hotararii data de tribunal) ca o sa castig.
Intrebarea mea este: mai am vreao sansa sa atac aceasta decizie definitiva?

Va mumtumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - partaj judiciar CAI2010 CAI2010 Suntem 4 frati care am dezbatut succesiunea de pe urma parintilor decedati in anul 1995, respectiv 2004. Masa succesorala: - Un teren extravilan de ... (vezi toată discuția)
Firma responsabilă nu vrea să plătească daunele cauzate de o avarie la rețeaua de apă potabilă nerezolvată la timp, deși a pierdut și apelul. pot face recurs? byiutzis byiutzis Buna ziua, Sa va expun pe scurt cazul parintilor mei. In ianuarie 2017 s-a produs sub strada unde locuiesc parintii mei o avarie la reteaua de apa potabila.. ... (vezi toată discuția)
O cale extraordinara de atac intrerupe, suspenda sau te repune in termen prescriptie? seldom seldom Buna ziua, Termenul de prescriptie pentru un drept de creanta este de 3 ani si acest termen nu e intrerupt daca ai pierdut procesul. Astfel conf Art 2539 ... (vezi toată discuția)