avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul autoturismului propiu...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul autoturismului propiu...

Buna seara eu am o mare problema cu Justitia Romaniei sa va prezint cum stau lucrurile ::
In anul 2008 prin august am venit acasa cu masina mea personala luata in lizing din italia , un prieten bun am copilarit inpreuna mi-a spus cat vreau pe masina am spus 9000euro bun el dupa 1 zi a venit cu suma de 3000 euro si mi-a spus sai dau masina numai cu o cheie urmand cand imi da restul de bani sa ai intemeiez si actul de vanzare cumparare pe masina am spus ok.
La aproape 1 luna ma sunat si mi-a spus ca a gasit un potentia client am fost la fata locului si am cunoscut pe un baiat laur au avut loc niste discuti de bani la care eu nu am facut asa caz ca nu ma interesa asa mult , stind ca mai trebuie sa-mi dea suma de 6000 de euro .
Bun la care prietenul meu a zis ca in cateva zile se achita de mine eu am zis ok mai astept , a urmat un tel la prietenul meu dupa vro 7 zile sperand ca-mi da bani ....el mi-a raspuns ca el nu mai imi da nici un ban si ca daca vreau sa ma duc sa-mi iau masina de la ala care lam vazut eu cand am avut loc niste vorb mai sus mentionate,,
Eu am procedat asa avand biletul de vizita al lui baiatul care ia dat masina ia-m dat tel sa ne intalnim , pentru a imi recupera masina si normal baiatul a venit eu mi-am luat masina inapoi find propietar si la ora actuala .
Anul asta am venit cu masina din nou in tara , am vrut so vand am fost cu ia la rar si mi sa adus la cunostinta ca masina e furata pe teritoriul romanie bun .
Acuma am inteles ca prietenul meu a vandut masina cu suma de 7500 euro si mie nu mai mi-a dat nimic .
(Propietarul ) sai zic asa nustiu ? a facut o plangere penala ca i sa furat masina :O
cum nustiu doar cu o cheie in mana dar nu aici vreau sa ajung lasa sa aibe pile,,acuma eu am fost inchis 1 zi pentru furt calificat 208cp 209cp + de asta procurorul mi-a respins cererea mea sa-mi preadea autoturismul meu inmatriculat inca in italia :O cum de a luat asa o decizie doml procuror nustiu vazand ca lucrurile sant limpede fiecare trebuie sa dea bani unul la altul si gata ,,
Acuma eu vreau ca Joi sa inaintez la Tribunalul de la Haga pentru drepturile omului din moment ce Justitia imi retine abuziv masina propietate personala (banci)

Daca sant nelamuriri scrieti .

Va multumesc anticipat Claudiu
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:31, 3 Noiembrie 2009
Da dupa cum am spus eu am luat suma de 3000euro de la vecinul meu , si urma sa-mi returneze suma de 6000 euro la un timp de 1 luna ne-am inteles la voce, vecinul meu dupa un timp ma sunat spunandumi sa vin la un fast fod ca sar putea sa fi gasit un potential cumparator la autoturismul meu .
Eu mam dus la fast fod am cunoscut presupusul cumparator , la care vecinul meu mi-a spus ca el face pe intermediarul sa-si scoata si el ceva din vanzarea masini si mi-a zis sa stau acolo ca o statuie ca se ocupa el de vanzare si la urma imi returneaza suma de 6000 euro .
La care vecinul meu mi-a spus ca dupa o saptamana imi dadea bani sa stau linistit.
A trecut 2 saptamani l-am sunat si el mi-a spus ca numi imi va da nici un ban si sa fac ce vreau ca doar masina este a mea , el a luat in schimb la masina 7500 euro dintre care eu nu am vazut nimic din ce a facut ei .
Eu avand cartea de vizita al presupusului cumparator lam sunat si i-am spus sa vina pana la mol ,, La mol mi-am luat masina mea fara sa mai dau explicati la nimeni ... Ca urmare baiatul a facut denunt la politie si eu am masina sechestrata din august 2009 .
Eu cu presupusul client nu am avut nici o data o intelegere ..

PS..acesta este certificatul de propietar al autoturismului meu.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Claudiu_1984, utilizator
Ma mai poate sfatui cineva ?? sau chiar asta e legea in Romania sa-ti ia bunul propiu :O eu sant foarte stupit sincer si avocata mea a ramas cu fara cuvinte acuma fac recurs la hotararea parchetului nu este nici masina mea pana la urma deci nu are dece so tina la politie este masina la banca care mi-a acordat creditul pentru autoturismul in fapt.
Va rog frumos sa ma ajutati eu sant mai prost de felul meu cu legile nu prea am treaba si nici nu vream sa am vro treaba vro data .:(
Imi cer scuze ca insist pt aflarea unui raspuns la aceasta penibila situatie in care am ajuns, dar pot spune ca simt ca cedez psihic... Numi vine a crede ca eu nu pot face chiar nimic in legatura cu masina mea care eu platesc de zori rate la ia la banca si eu nu ma folosesc de ia plus din cauza masini am pierdut si munca in italia eu munceam la mai multe restaurante ca ospatar si din cauza deplasari nu am avut incotro decat sa abandonez .. Incerc sincer sa mai rezist psihic la situatia mea care este gruaznica am de platit chirie avocata si rate la banca nu mai zic de mancare ..
Scurt pe doi cand mi-a luat masina mi-a luat painea ..
Cu siguranta avocata pe care ati angajat-o, va sfatuieste zi de zi ce sanse sunt sa va recuperati masina.
Noi, de aici, citind doar ce spune o singura parte, e dificil sa gasim o solutie salvatoare. Sunt mai multe persoane implicate, s-au dat niste bani fara documente si e dificil sa intuim noi cine are dreptate. Politia va audia pe toate persoanele care au legatura cu cazul si vor lua o decizie, pe viitor, daca mai intermediati vanzari de autovehicule, incercati sa desfasurati o activitate legala, prin inregistrare fiscala si prin redactare de contracte si emitere de chitante la vanzarea fiecarei masini.
Situatie delicata ,datorata in parte ,culpei dvs de realizare intermediere in cadru nelegal si fara asigurarile de rigoare.Aparatorul dvs nu are nicio vina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul proprietar nu-mi da a doua cheie a masinii tobilica tobilica Buna ziua, Am cumparat un autoturism de la o persoana, care in anuntul de vanzare preciza ca se vinde cu 2 chei originale. Dupa ce am facut actele de ... (vezi toată discuția)
Datorie ionut2011 ionut2011 Doresc niste raspunsuri la o problema. Am cumparat de la cineva o masina......si am cazutde acord sa o platesc in rate ....cate 500 euro pe luna. Am facut un ... (vezi toată discuția)
Masina in rate. AnnaMariaMatei AnnaMariaMatei Buna seara, acum 5 luni am vandut o masina in rate. Mai precis suma era de 6000E cu un avans de 600E, rata lunara de 300E. I-am inmanat actele masini, am ... (vezi toată discuția)