avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... De ce platesc mai mult pensia ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

De ce platesc mai mult pensia ?

Actele pt. divort au fost depuse in instanta in sept 2017 si sentinta definitiva am primit-o in nov. Eu trebuie sa platesc 1/4 pensia minorului . Acum este a doua data cand mi se trage pt pensie din salar dar de ce este mai mult de 1/4 , in loc de 450 ron platesc 550 ? Mi se trage din urma ca nu inteleg ? Se ia din momentul depunerii actelor sau din momentul pronuntarii definitive ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:48, 10 Februarie 2018
Momentul de la care se datoreaza pensia este mentionat in hotarare, prin urmare acolo trebuie sa va uitati pt a vedea de cand trebuie sa platiti.

Daca acel 1/4 s-a raportat la salariul minim pe economie, atunci e normal ca suma poprita sa creasca pt ca si salariul minim din ianuarie a crescut la 1.900 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie in procent ContSters237003 ContSters237003 pot cere ca pensia de intretinere minor sa fie calculata in procent ? Pt. a nu tot merge in judecata pt.majorari.Daca creste salarul sa creasca si contributia, ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare pensie alimentara ALINA 1993 ALINA 1993 Buna ziua, Dupa cum stiti incepand cu 01.01.2018, salariul minim pe economie s-a modificat la 1900 lei. Copilul meu are varsta de 3 ani, dupa nastere cand s-a ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)