Nu stiu daca am incadrat bine intrebarea in acest domeniu dar nu am gasit altul mai potrivit.
Speta: O societate este amendata de garda financiara cu proces verbal de contraventie intr-o zi de simbata, la orele 13,00.
Se specifica in procesul verbal ca poate plati 1/2 din minimul amenzii in termen de 48 ore.
Nefiind nici o zi de sarbatoare, cind credeti ca expira termenul de plata de 48 ore??
Exista acest caz in realitate, societatea a platit 1/2 din minimul amenzii in prima zi de marti si a obtinut si hotarire judecatoreasca precum ca a fost achitata in termen.
Diferenta care ar mai fi de platit, daca nu ar fi achitata in termen este de 80.000 lei noi.
Daca hotarirea judecatoreasca nu este corecta, dar nici nu a fost contestata in termen de cei ce urmaresc incasarea amenzii, trebuie pusa in aplicare sau se mai poate contesta pe undeva????
Intimplator eu sint de cealalta parte a baricadei.
Ca sa intru mai in amanunt, toate cele s-au petrecut cind nu raspundeam pe linie fiscala de societatea respectiva, in alt compartiment care a primit hotarirea judecatoreasca si nu a radiat debitul.
Prin reorganizare am preluat si societatea respectiva in responsabilitate pe linia obligatiilor fiscale cu debit cu tot si acum eu sint acuzat ca nu radiez debitul.
Bineinteles ca m-am intrebat de ce nu l-au radiat cei dinaintea mea.
Chiar daca hotarirea e irevocabila prin neatacarea ei, tot as fi vrut sa stiu daca amenda (1/2 din minim) a fost achitata in termenul legal, dar vad ca se ocoleste acest raspuns.
Si nu stiu de ce pentru ca asemenea situatii cred ca sint multe.
Socotind numai cite amenzi aplica in week-end politia rutiera si tot cred ca sint o sumedenie de cazuri.
Oricum, multumesc celor care au incercat cit de cit sa ma lamureasca.
Daca doriti sa discutam de termenul de 48 de ore, ca despre vremea de afara, va spun ca acesta s-a implinit luni la ora 12 noaptea. Pentru ca asa spune codul de procedura civila.
Daca doriti sa discutam despre corectitudinea hotararii instantei de fond, va pot spune ca n-am nici o parere pentru ca nu am citit dosarul respectiv.
Acum, va pot spune ca este tardiv sa mai discutati despre legalitatea hotararii daca aceasta este definitiva si irevocabila. Cu alte cuvinte: buna sau rea, se aplica!
In situatia in care sint nu am chef sa discut despre vremea de afara, desi vad ca s-a mai indreptat.
Sint reclamat ca persoana fizica si nu ca institutie la DNA de societate ptr abuz in serviciu ptr.. ca, sustin ei, desi au facut plata in termen, nu le-am radiat debitul.
Eu vreau doar sa sustin la DNA, cu argumente ( nu cu comentariile dvs. bineinteles), ca, in ciuda hotaririi, care trebuie intradevar aplicata, plata totusi nu s-a facut in termen, pentru a obtine o alta incadrare decit cea de abuz in serviciu.
Vedeti aici: "fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare a intereselor legale ale unei persoane".
In opinia mea, nu asta ar trebui sa fie strategia dvs.
M-as uita daca sunt functionar public in primul rand, daca am actionat intentionat etc.
Daca eu am participat la judecata. Daca nu, daca mi s-a comunicat.
Cam asta vad eu din aer.