In urma cu un an am apelat la o firma de leasing si am "reusit " sa iau pe propria firma un autocamion. Datorita caderii pietii transporturilor activitatea firmei s-a blocat. Am contacta firma de leasing cu rugamintea de a returna camionul. Mentionez ca la acea data nu aveam restante la plata ratelor.
Firma de leasing a refuzat primirea camionului motivand ca potrivit contractului bunul finantat nu poate fi returnat.
Atunci am comis o mare greseala in sensul ca am cesionat bunul unei alte SC care se obliga sa preia contractul si sa achite ratele. Cesiunea a vut loc in cadrul unui birou de avocatura. Respectiva firma a semnat contractul a primit bunul (camionul) si a disparut pur si simplu fara sa mai plateasca nici macar un leu.
In aceste conditii m-am adresat DIICOT cu plangere penala dar lucrurile stagneaza.
Intre timp firma de leasing a deschis procedura de executare silita (poprire) si ma ameninta ca imi face plangere penala pentru folosinta fara drept a camionului.
Este posibil sa fiu actionata potrivit legii penale? In ce conditii? Care ar putea fi articolele de lege incalcate? Cum ar trebui sa procedez ca sa ma apar?
Se poate introduce cererea de chemare in garantie in cadrul executarii silite dat fiind faptul ca s-a incuviintat poprirea si noi am facut contestatie la executare urmand sa avem un prim termen in luna noiembrie? Adica putem sa revenim si pe langa acea contestatie sa depunem ci cererea de chemare in garantie?