Buna ziua! Suntem o familie cu un copil de 2 ani si o luna cu certificat de handicap gradul grav. Eu m-am intors la munca inca decand avea baietelul 1 an si 6 luni. Are asistent personal. Tatal lui si-a dat demisia acum o lunaX-(, si de atunci nu are loc de munca.Intrebare: tatal poate lua concediu de crestere al copilului cu handicap pana la 3 ani? Daca da, unde isi poate completa fisa cu veniturile pe ultimile 12 luni? Multumesc.
Pt a primi indemnizatia de concediu crestere copil cu handicap pana la varsta de 3 ani, are nevoie de o adeverinta cu veniturile pe 12 luni anterioare nasterii copilului, deci de la angajatorul la care era inainte de nasterea copilului.
Pererea mea este ca tatal in momentul in care si-a dat demisia(act unilateral de vointa)a incetat raporturile de munca si nu poate fi beneficiarul acestui concediu.Aceasta se putea daca in loc de demisie,acesta cerea intreruperea raporturilor de munca pentru a beneficia de acest concediu.
Daca tatal indeplinea conditiile de stagiu la data nasterii copilului, are dreptul sa primeasca indemnizatie crestere copil, indiferent de statutul sau de acum.
Concediul de ingrijire a copilului in varsta de pana la 2/3 ani suspenda contractul individual de munca in derulare, dar poate beneficia de el si persoana care nu mai este angajata.
Conditia, asa cum a scris deja pakos, este sa fi realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului.
Femeie insarcinata
Crs82
Buna ziua.la 1 febr faceam 1 an de cand sunt angajata la actulalul loc de munca.azi patronii ma obligau sa imi semnez demisia.pot sa mai iau indemnizatia ptr ... (vezi toată discuția)