avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA de 5 % sau 19%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA de 5 % sau 19%

a fost incheiat un antecontract de vanzare-cumparare de parinte in 2009, parintele l-a platit integral iar in 2010 s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare de catre copil iar achizitia s-a trecut in CF pe copil. Copilula vandut apartametul si acum vrea sa cumpere altul. Ce TVA va avea achizitia noului apartament?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:05, 13 Februarie 2018
Conteaza cine este cumparatorul (adica copilul) nu de unde s-a facut plata. Conditia este sa nu fi detinut, dar din ce spuneti copilul a mai detinut o locuinta cu 5% (nu ati mentionat clar).
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzarea unui apartament vechi. cornel51 cornel51 Buna ziua, In luna aprilie a acestui an, am vandut un apartament de bloc, dobindit prin cumparare in 1993(apartamentul parintilor), cu 35000E, eu locuind in ... (vezi toată discuția)
Certificare notariala ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua! In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament, care la mom respectiv nu avea decat autorizatie de spatiu ... (vezi toată discuția)
Tva 5 % ptr imobile noi deiush deiush Buna ziua, Am achizitionat in 2007 un imobil sub 120 mp si sub 100 000 euro. am platit atunci integral si blocul va fi gata la sfarsitul acestei luni. la ... (vezi toată discuția)