avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertize judiciare, obiectiuni?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertize judiciare, obiectiuni?

Buna ziua domnilor experti,

Din experienta d-vs, sunt acceptate obiectiunile la expertize, de catre instantele judecatoresti, cu usurinta?
Mai concret, aceste obiectiuni duc automat ( sau semi- automat...:D ) la denumirea unui alt expert?
Si mai concret: daca aceste obiectiuni vizeza ( de exemplu) un pret de achizitie al obiectului care a fost expertizat, pret contestat de partea adversa, cum poate aprecia instanta ? ( tot din experienta d-vs vreau acest raspuns)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 24 Octombrie 2009
anniela a scris:
Din experienta d-vs, sunt acceptate obiectiunile la expertize, de catre instantele judecatoresti, cu usurinta? Mai concret, aceste obiectiuni duc automat ( sau semi- automat...:D ) la denumirea unui alt expert? Si mai concret: daca aceste obiectiuni vizeza ( de exemplu) un pret de achizitie al obiectului care a fost expertizat, pret contestat de partea adversa, cum poate aprecia instanta ? ( tot din experienta d-vs vreau acest raspuns)

Buna ziua,
Obiectiunile la Rapoartele de expertiza judiciara sunt, in general, admise de catre instanta doar daca sunt pertinente, reale, intemeiate si bine justificate.
Obiectiunile nu duc automat la inlocuirea expertului;
Gradual, se poate cere:
- raspuns la obiectiuni
- refacerea raportului
- desemnarea altui expert pentru ac eleasi obiective.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Atentie la obiectiunile asupra raportului de expertiza , acestea trebuie sa fie temeinice , si argumentate , altminteri , vor fi respinse.
Sper...pentru ca eu sunt partea care sunt de acord cu expertizele...Din punctul meu de vedere sunt corect intocmite...
Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză.
Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare expert...??? anniela anniela Buna ziua domnilor experti, ma adresez din nou d-vs cu o alta intrebare: In cadrul unui dosar civil - partaj bunuri comune - a fost desemnat de catre instanta ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza nelegal handsu handsu Cum se mai poate proceda in cazul in care expertul inaintea inceperii lucrarii s-a intalnit cu una dintre parrti , fapt neinfirmat ,invocat si in concluziile ... (vezi toată discuția)
Model reclamatie expert contabil adisoi adisoi Buna ziua Cum pot depune plingere impotriva unui expert contabil intrucat a prezentat tribunalului un raport de expertiza lapidar si nedezvoltat ignorand ... (vezi toată discuția)