avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare reparatii fatada bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare reparatii fatada bloc

Buna ziua,
Am primit in cursul anului 2017 o notificare de amenda in cazul in care nu initiem procedurile de reparatii bloc. Amenda consta in cresterea impozitului cu pana la 500%. Din pacate in bloc stau oameni in varsta, cu pensii mici asadar nu s-au adunat banii si anul 2018 mi-a adus o amenda pe peste 700 lei. Imi puteti spune daca exista o solutie in acest sens? Mai mult, primaria a acceptat ca doar primele doua scari sa plateasca acest impozit (administratoarea locuind in a 3a scara).
Cum se poate aplica aceasta amenda la doar 2 scari din 4? Ce pot face pentru a nu plati amenda? Exista o baza legala pentru asa ceva?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:30, 13 Februarie 2018
Ce pot face pentru a nu plati amenda?

Haideti sa ne lamurim despre ce este vorba.

1. Pe numele cui este amenda?
2. Asociatia de proprietari cuprinde toate scarile?
3. Despre ce fel de reparatii este vorba, la ce anume, fatada, terasa, alte parti comune?
4. Care este starea fizica a partilor comune care trebuie reparate?
5. Amenda in ce temei legal a fost emisa, ce scrie in procesul verbal?
6. Dvs in ce calitate intrebati, proprietar, presedinte ap, membru Cex?
7. Ati primit o amenda sau o notificare? Sunt lucruri diferite.
8. Cand ati primit amenda? Nu s-a discutat in comitetul ex. despre ea?
9. Proprietarii au fost instiintati despre amenda?
10. Proprietarii sunt constienti ca blocul necesita reparatii, sa nu le cada tencuiala in cap, lor si/sau altor trecatori pe langa bloc?

primaria a acceptat ca doar primele doua scari sa plateasca acest impozit

Ori este impozit ori amenda!
Cum a acceptat? A dat o amenda si a apoi din senin primaria a emis o hotarare conform careia numai primele scari vor plati impozitul sau amenda?

Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii suprafețe comune bloc oana_miew oana_miew Buna ziua, Locuim intr-un bloc de 6 apartamente ; 2 dintre proprietari doresc sa facă lucrări pe suprafețele comune ( casa scării, fațada , ... (vezi toată discuția)
Reparatii la fatada si terasa conform legii 230/2007 SperantaN SperantaN Locuiesc la et 7 ultimul,am infiltratii in apartament,mucegai,sunt alergica si am probeme de sanatate mari din aceasta cauza.Tencuiala blocului cade,este ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari chemata in judecata I0nutz83 I0nutz83 Buna ziua. As dori cateva pareri/lamuriri legate de un proces al asociatiei noastre cu un locatar. Suntem o asociatie de proprietari cu 180 de ... (vezi toată discuția)